Öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağış etkisini artırarak yağmaya devam etti. Şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkilerken, bazı mahalle aralarında su taşkınları olduğu görüldü. Araçlar yolda meydana gelen su birikintilerinde güçlükle ilerleyebildi. Öte yandan birçok evi su bastığı da öğrenildi. Köylerde de sel baskınları yaşandığı öğrenildi.

Uşak’ta öğle saatlerinde saat 12.40 gibi başlayan şiddetli yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Sokak ve caddeler su altında kalırken, onlarca evi de su bastığı öğrenildi. Öte yandan kırsal kesimde de etkili olan yağış, başta Ulubey İlçesine bağlı Avgan Köyü olmak üzere birçok köyde evlerin, ahırların su altında kalmasına neden olduğu belirtildi.

BUGÜN AKŞAM UŞAK’I SEL GÖTÜREBİLİR

Uşaklı vatandaş da bu konudan rahatsız: Kafamıza tecavüz ettiler! Uşaklı vatandaş da bu konudan rahatsız: Kafamıza tecavüz ettiler!

Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, saat 12.40 da başlayan ve halen devam eden yağmur kent merkezinde metrekareye 28 kilogram olarak normal yağış kaydedildi. Ancak havaalanı ve çevresinde metrekareye 43 kilogram ile şiddetli yağış olarak kaydedildi. Yetkililer yağışın cumartesi günü akşam saatlerinde daha da şiddetini artıracağını, çok şiddetli yağış kabul edilen metrekareye 50 kilogram ile 100 kilogram arasında yağış miktarı beklediklerini açıklayarak vatandaşların çok dikkatli olmasını önerdiler.

Editör: TE Bilişim