“BU SALDIRILAR TÜRKİYE CUMHURİYETİNE YÖNELİKTİR”

Eğitim-İş Uşak Şube Başkanı Ercan uzun yaptığı basın açıklamasında, Hakkari de düzenlenen saldırı sonucu şehit olan üç askere yapılan saldırının Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmış olarak değerlendirdiğini açıkladı.

Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış! Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış!

  Eğitim-İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, Hakkâri İli Yüksekova ilçe merkezinde 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, düzenlenen silahlı saldırı sonucu, şehit olan bir uzman jandarma çavuş ve iki jandarma er şehit olan için,  Allah'tan rahmet, şehitlerin değerli ailelerine ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diledi.   

Uzun, Yapılan bu ve benzeri saldırıların, Ulusun bağrından çıkan Türk Ordusunun kişiliğinde, Türkiye Cumhuriyeti’ne yöneldiğini kaydetti. Uzun, “Şehitlerimizin sorumlusu doğrudan doğruya siyasal iktidardır. Türkiye’de, bugün gelinen noktada geri dönülemeyecek biçimde, etnik ayrıştırma, ulusu ve ülkeyi parçalama tohumları ekilmiş, iç çatışma ortamı ve kargaşa yaratılarak ülke yangın yerine döndürülmüştür” dedi.

“VERİLECEK TOPRAĞIMIZ YOK”

 AKP iktidarının hesapsız kitapsız sadece oy kaygısıyla ortaya koyduğu açılım-saçılım projelerinin teröristleri cesaretlendirdiğini belirten Uzun, “Bugün PKK ‘nın kalkışması tamamen AKP’nin açılım politikasının sonucudur. Evet bu açılım masalı gündeme getirilmemiş olsaydı, beklentiler yaratılmaz ve tükenişe geçen örgüt silkinmezdi. Emperyalistlere, işbirlikçilere ve etnik kökende siyaset yapan bölücülere sesleniyoruz; Verilecek toprağımız, Terk edilecek ilimiz, Çizilecek sınırımız, Bölünecek devletimiz. Paylaşılacak vatanımız, Vazgeçilecek insanımız, İndirilecek bayrağımız, Gidilecek yurdumuz yoktur, kökenimiz ne olursa olsun bizler bu topraklarda birer aileyiz, kıyamete kadar da beraberiz. Dost düşman bunu böyle bile.                  Türkiye, bölücü terör belasından da, uluslar arası ilişkilerde başı eğik olmaktan da kurtulmak için süratle AKP İktidarından kurtulmak zorundadır” şeklinde konuştu.  

“MALUM SENDİKALARA SESLENİYORUM”

Ad vermeden diğer memur sendikalarının şehitlere yapılan saldırılara karşı sessiz kalmasını eleştirerek devam eden Uzun, “Ayrıca malum sendikalara sesleniyorum.Ülkenin Güneydoğusunda ve Kobani de yaşamını yitiren insanlar için iki gün iş bırakma eylemi yapanlar.Göstermiş olduğun tepki ve eylemlerinin aynısını ,Yüksekova’ da silahsız olarak çarşı iznini kullanırken pusuya düşürülüp, alçakça şehit edilen bu ülkenin 20 yaşındaki gencecik yoksul halk çocukları için göstermiyorsan , sakın bana halkların kardeşliğinden,savaştan,ezilmişlikten sağdan, soldan,İslam dan bahsetme. Bu durum senin ikiyüzlü bir Faşist olduğunun somut göstergesidir. Çünkü dünyadaki hiçbir ideoloji insan yaşamından daha önemli değildir” şeklinde eleştirdi.

Hükümeti bir an önce daha duyarlı ve daha tutarlı olmaya, gerekli her türlü önlemi almaya davet eden, Uzun, “Kanlı terör örgütünü bir kez daha şiddetle ve lanetle kınıyoruz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Şehit ailelerinin ve ulusumuzun başı sağ olsun” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

 

 

Editör: TE Bilişim