Büro Memur Sen üyeleri Başkanları Osman Savaş’tan vazgeçmedi

Büro Memurları Sendikası (Büro Memur Sen) 12 yıldır il temsilciliği ve şube başkanlığı görevini yürüten Osman Savaş’ı 4 yıllığına yeniden seçti.

Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım

Büro Memurları Sendikası 64 Nolu Uşak Şube Başkanlığı 2. Olağan Genel Kurulu, SGK Uşak İl Müdürlüğü salonunda gerçekleştirildi. Kayıtlı 556 üyesi olan şube başkanlığı seçimlerine tek liste ile gidildi. 12 yıldır başkanlık görevini yapan Osman Savaş ve yönetimi 4 yıllığına yeniden seçildi.

Büro Memur Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Memur Sen Konfederasyonuna bağlı diğer iş kollarındaki sendika başkanları, misafir il Büro Sen Şube Başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Divan Başkanlığına Murat Sipahi, üyeliklerine de Yusuf Yüksel ve Eyüp Akgün’ün seçilmesi ile başlayan genel kurulun açılış konuşmasını yapan Büro memur sen uşak Şube Başkanı Osman Savaş sözlerine, “Hepinizin malumu, ülkemizin temel değerleri olan milli ve manevi duygularımızla oynamak isteyen toplum mühendisliğine soyunmuş bir takım şer odakları var. Bu kendini bilmez melunlar, Yeniden Büyük Türkiye sevdamızın önüne geçme adına her türlü engelleri koymak için birtakım senaryolar üretme gayretindeler. Bizler bu ülkenin evlatları olarak bunlara diyoruz ki; bizlerdeki bu iman ve inanç olduğu sürece, asla ve asla vatanımızın bölünmez bütünlüğüne dil uzatmayacaksınız. Bu vesileyle ülke sevdası uğruna kahramanca mücadele eden şehitlerimize, Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine sabırlar diliyorum. Kalpleri nur, mekânları cennet olsun. Yine bu vatan uğruna yaralanan kardeşlerimize ise Rabbimden acil şifalar diliyorum” şeklinde başladı.

“BU TEŞKİLAT DESTAN YAZDI”

Tüm Memur Sen Uşak Şube Başkanı Osman Savaş sözlerine şöyle devam etti: “Bu teşkilat, kuşkusuz her türlü övgüyü ziyadesiyle hak ediyor. Kuruluşundan bugüne kadar Büro Memur Sen de görev almış, kurucularımızdan üyelerimize, teşkilatımızda görev yapmış bugün aramızda bulunmayan, ahrete intikal etmiş başta merhum kurucu başkanımız Akif İnan Ağabeyimiz olmak üzere Eşref Güneş Ağabeyimizi rahmetle yad ediyorum. Mekanlarının cennet olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Sendikamızın yetkiyi alma sürecinde bu teşkilat destan yazdı. Sizler dağ taş demediniz, kar kış demediniz ve bütün zorluklara göğüs gererek çalıştınız. Her bir vilayetimizde, ilçelerimizde aşkla şevkle koşturdunuz. Bunun neticesinde sizler sendikamızı yetki ile taçlandırarak kendi ellerinizle bu tabloyu taçlandırdınız.  Bu kutsal dava hiçbir zaman tarihinin hiçbir döneminde makam davası, rütbe paye davası olmamıştır. Bu teşkilat var oluşundan bu yana yetki aşamasında bir takım zorluklarla karşılaştı. Ancak genelde 1 milyon, iş kolunda 65 bin sayısına, kurumsallaşma adına mevcut genel merkez binası alınmasını başardı.”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da memur hareketinin çok zor dönemlerden bugüne geldiğine değinerek, kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ise, sendika olarak her zaman doğrunun yanında, yanlışın karşısında olduklarını söyledi.

Sendikacılık yaparken milli ve manevi değerlere bağlılığı ilke edindiklerini kaydeden Yazgan, "Sendikacılık yaparken ne devlet düşmanlığı ne de devlet sendikacılığı yapmayı ilke edinmedik. Biz sivil toplum örgütü olmanın bilinciyle sivil toplum örgütü olarak mücadele veren bir sendikal yapıya sahibiz" dedi.

Yapılan seçimler sonucu, Büro memur Sen Uşak Şube başkanlığına dört yıllık yeni dönemde Osman Savaş seçilirken, yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Gökhan Alnar, Soner Şentürk, Turgay Çağlayan, Serkan Vardar, Halil Ertürk, Kadir Vural.

Editör: TE Bilişim