BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra belediye personelinden 49 kişinin açığa alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Durumun çarpıtılarak siyasi yıpratma aracı olarak kullanılmaya çalışıldığını söyleyen Cahan hiçbir arkadaşın memuriyetine son verilmediğini araştırmalar sonunda nihayi kararın verileceğini söyledi. 
Başkan Cahan dün Uşak Valiliğinde yapılan darbeye karşı ortak bildiri toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Belediye bünyesinde çalışan 49 kişinin işten uzaklaştırılması hakkında spekülasyonlar yapıldığını söyleyen Cahan, yaşanan darbe sürecinin bilindiğini ve bu hain çetenin nerelere nüfuz ettiğinin hep birlikte görüldüğünü vurguladı. Cahan konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Sayın Cumhurbaşkanımızın yaverinden tutun da Genelkurmay Başkanımızın yaverine kadar. Bizde Belediyemizde bize gelen istihbaratlar doğrultusunda bazı arkadaşlarımızı şu an açığa aldık. Kamuoyunda şu yanlış anlaşılıyor. Şu an yaklaşık 49 arkadaşımızla ilgili işlem yaptık. Bunlar henüz devlet memuriyetine son vermiş durumda değiliz. Tedbir olarak arkadaşlarımızı açığa aldık. Diğer kanuni hakları devam ediyor. Kendileri hakkında biz soruşturmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu açığa alınan arkadaşlarımızın arasında da her siyasi partiden arkadaşlarımız var. Yani herhangi bir parti yada kişi hakkında yapılmış bir hareket değil. Bu tamamen kurum içerisindeki istihbarat bilgilerine dayanan bir işlem. Bunun sonunda soruşturmaları hemen hızlı bir şekilde yapacağız. Bu yapıyla birlikte hareket ettiği sabit olan arkadaşlarımız hakkında netice işlemi yapacağız. Ama bağı olmayan ve bağını kesmiş olan. İradesini 15 Temmuz'da göstermiş olan arkadaşlarımıza herhangi bir işlem yapmacağız. Bunu bazı basın yayın organları suistimal ediyor. Yargısız infaz oluyor şeklinde beyanatlar veriyorlar. Birde bunu siyasi malzeme yaparak bizim üstümüze yüklenmek istiyorlar. Biz tamamen burada resmi görevimizi yapıyoruz. Buradaki arkadaşlarımız hakkında soruşturmalar sonucunun neticesini de sizlerle paylaşacağız."
Editör: TE Bilişim