Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti? Sivaslı Tatar'da kayıp olan Hüseyin Bulkaz cinayete mi kurban gitti?
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, düzenlediği basın toplantısıyla, kentteki yatırımları değerlendirdi. Gazetecilerle, Atapark Çayzade’de kahvaltıda buluşan Başkan Cahan, dün yaşanan su kesintisi hakkında açıklama yaptı. Cahan, “Önceki gece su hattında bir arıza meydana geldi ve ekiplerimiz Cuma sabahına kadar çalıştı. Fakat sistem eski olduğu için tamir edilme gibi bir durum olmadı ve mevcut sistemi, yenilemek zorunda kaldık. Beklenmeyen bu durumdu ve halkımız mağdur oldu. Fakat her şerde bir hayır vardır, bu sayede ilerleyen dönemlerde daha büyük arızalar çıkmasının önüne geçtik” dedi. 



Kentteki yatırımlarla ilgili olarak da bilgiler veren Başkan Nurullah Cahan, altyapı konusuna önemle eğildiklerini ve şu anda mevcut yapıdaki eksikleri giderme ve gerekli güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Cahan, “Altyapıya önem veren bir belediyeyiz ve otogar bölgesindeki sel ve su taşkınlarına karşı halen ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Toprağın sadece üstüne değil, altına da yatırım yapan bir mantıkla hareket ediyoruz” dedi.  
Halen 3’üncü battı çıktı inşaatının devam ettiğini söyleyen Başkan Cahan, şöyle devam etti: “İlimize 2 battı çıktılı köprülü kavşak yaptık ve şu anda 3’üncüsünün de tüm fore kazıklarını çaktık. Yakın bir zamanda ana hatlarıyla iskelet ortaya çıkacak ve alt yolu asfaltlayarak, yolumuzu trafiğe açacağız. Bunun yanında yollarımızdaki çalışmalarımız sürüyor ve 2018’de çamurlu yol kalmaması için ekiplerimiz 24 saat mesai yapıyor. Bu çalışmaların da gecikme sebebi, diğer kurumların yer altına alacağı iletim hattı işlemleri olmuştur”. 



“KENT PARK İÇİN HERKES HAYAL DİYORDU”
Kentsel dönüşümün tamamlandığını ve yakın bir zamanda yaşamın bu alanda başlayacağına değinen Başkan Nurullah Cahan, kent parkta da önemli mesafeler alındığını kaydetti. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce kent park projesini gündeme getirdiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerekli destekleri vereceğini açıkladığını belirten Nurullah Cahan, şöyle söyledi: “Projeyi ilk gündeme getirdiğimizde hemen herkes hayal gibi gördü ve olmasının mümkün olmadığını ifade etti. Farklı kurumlara ait binaların yer aldığı bu alanda işlem yapmanın zorluğunu göze almak elbette bir cesaret işiydi ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile projede bugünlere kadar geldik. Meteoroloji, adliye ve kız meslek lisesi binaları yıkıldı ve diğer binaları da önümüzdeki günlerde yıkacağız. Bölgedeki tüm yıkım çalışmaları önümüzdeki günlerde bitecek ve 2018 yılındaki enerjimizin büyük bölümünü bu projemize ayıracağız. Uşak yeni bir meydanla, vizyon sahibi kent olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek”. 



“HER 100 LİRANIN 48 LİRASINI HALKIMIZIN İHTİYAÇLARI İÇİN KULLANDIK”
Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın Uşak Belediyesi’nin faaliyetleriyle ilgili resmi veriler açıkladığını hatırlatan Başkan Cahan, “Belediyemizin çalışmaları parti ve devlet büyüklerimiz tarafında da görülüyor. Uşak olarak yüzde 48 yatırımla, bir çok kenti geride bıraktık. Yani belediyemiz, her 100 liranın 48 lirasını, yol, geçit, kanalizasyon ve diğer belediye hizmetleri için harcamış. Bu azımsanacak bir veri değildir. Önümüzdeki yıl bütçemizi artırdık ve halkımızın refahı için hizmetlerimizi artıracağız” şeklinde konuştu. Öte yandan gazetecilerin sorularına yanıt veren Başkan Nurullah Cahan, Murat Dağı’na kurulması gündemde olan altın madeninin bölgedeki su kaynaklarını kirletmemesi için gerekli yasal girişimleri başlattıklarını söyledi. 

    
 
Editör: TE Bilişim