“BYEGM Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi” Uşak’ta

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) desteklenen ve Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilerek “Şehitler Diyarından Anadolu’ya” sloganıyla yola çıkan BYEGM Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Atatürk Anıtı önünde ziyarete açıldı.

 Gezici Müzenin açılışına, Vali Seddar Yavuz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, Vali Yardımcıları Nevzat Ergün, Mehmet Hulusi Kaya, İsmail Gürsoy, Dr. Mestan Yayman, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, daire müdürleri, şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

 

Uşak'ta İmam Hatipliler sokağa atıldı! Uşak'ta İmam Hatipliler sokağa atıldı!

“ÇANAKKALE EZİLEN HALKLARIN FERYADIDIR”

 

 Törende konuşan Vali Seddar Yavuz, Milletleri millet yapanın tarihlerindeki referanslar, kahramanlıklar ve kazandıkları kahramanlıkların olduğunu belirterek, “Bu nedenle milletler büyük zaferlerle her zaman övünürler ve genç kuşaklarına hep kahramanlıklarını ve başardıklarını anlatırlar. İşte bizimde şükürler olsun Çanakkale gibi anlatılacak birçok kahramanlıklarımız var. 4 bin yıllık devlet geleneği olan ve medeniyete katkı sunmuş büyük bir milletin mensubuyuz. Çanakkale sadece yüce milletimizin değil, tüm İslam dünyasının ve ezilenlerin başkaldırısı, haykırışıdır. O nedenle ülkemizin kuzeyinden, güneyine, doğusundan batısına hangi etnik guruba mensup olursa olsun bu milletin ve bu medeniyetin evlatları aslanlar gibi çarpışmış ‘Çanakkale geçilmez’ fikrini tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bu müze vesilesiyle bir kez daha Çanakkale zaferinin gençlerimizde ve vatandaşlarımızda zinde tutulması için Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğümüze ve katkısı bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.

 Konuşmaların ardından BYEGM Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Vali Seddar Yavuz ve diğer protokol üyeleri tarafından ziyarete açıldı.

 

 

Editör: TE Bilişim