ÇANAKKALE’Yİ UŞAK’A TAŞIDI

Çanakkale Gazisi Uşaklı Mühendis Binbaşı Halis Ataksor’un torunu Serdar Halis Ataksor, topladığı Çanakkale Savaşından kalma yaklaşık 50 materyali Çeçeli kara Murat Müzesi’ne bağışladı. Ataksor, Çanakkale’ye gidemeyen hemşerileri için Çanakkale savaşından kalma materyalleri Uşak’a bağışladığını söyledi.

Çanakkale’de Binbaşı rütbesi ile çarpışan ve daha sonra Uşak Belediyesi’nde Cumhuriyet tarihinin ilk inşaat Mühendisi olarak çalışan Halis Ataksor’un torunu, Serdar Halis Ataksor (57) bizzat Çanakkale’den topladığı Çanakkale Savaşı’ndan kalma yaklaşık 50 materyali, Kırık Minare mevkiinde bulunan Çeçeli Murat Evi’ne bağışladı.

Aynı zamanda Uşak Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak kullanılan binada Ataksor’un bağışlarını sergilemek için stant oluşturuldu. Ataksor’un bağışladığı materyaller arasında; Çanakkale savaşında kullanılan,, tabanca, namlu, top ve silah mermi kovanları, şarapnel parçaları, askerlerin yemek yediği kap parçaları yer alıyor.

DEDESİNİ TANITMAK İSTEDİ

Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!

Uşak’ta 1957 yılında doğduğunu belirten Serdar Halis Ataksor, “Çanakkale Savaşları ve dolaysı ile 1. Dünya Savaşı’nın 100. Yılına idrak ettiğimiz şu günlerde, Uşaklı olarak, memleketime bir eser kazandırmak istedim. Kendisi Çanakkale de 27. Alay Komutanı olarak çarpışmış olan Binbaşı Halis Ataksor’u da hemşerilerine tanıtmayı amaçladım. Çanakkale’yi görmeyen hemşerilerimiz için, o dönemden kalma bazı eşyaları Uşak’a getirerek, o dönemin atmosferini yaşamalarını diledim.  Bu konuda bana Sayın Seyit Ahmet Sılay ve Sayın Metin Gaydereli adlı arkadaşlarım çok yardımcı oldu. Uşak’ta da Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Şakir Çakır ve yönetimi çok yardımcı oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim” dedi.

Uşak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şakir Çakır da, “Sayın Ataksor’a bu duyarlı davranışından dolayı çok teşekkür ederim. Sayın Ataksor, bize bu eserleri bağışlamak istediğini söyleyince çok heyecanlandık ve hemen kabul ettik. Onun bu eserlerini sergilemek için derhal uygun bir camekân yaptırdık. Kendilerinde daha bu eserlerin devamı olduğunu öğrendik. Sayın Ataksor en kısa zamanda onları da bize bağışlayacağını ifade etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çakır daha sonra Ataksor’a plaket takdim etti.

Editör: TE Bilişim