Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!
 Canlı çit uygulaması başladı

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından köy meralarına canlı çit dikme uygulaması başlatıldı. Uygulamaya merkeze bağlı Yavı Köyünden başlandı.

Uşak'ta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının onayı ile 1952,112 dekar alanda 836.948,3 TL bütçe kaynağıyla Merkez Muharremşah, Yavı ve Banaz ilçesi Ovacık köylerine ait mera vasıflı taşınmazlarda Islah ve Amenajman projeleri İl Müdürlüğü tarafından uygulanmaya başlandı.

MERALARIN ÇEVRESİNE AĞAÇ ÇİT DİKİLİYOR

Bu kapsamda Uşak merkez Muharremşah köyü meralarında meraların vasfını bozan, hayvanın otlamasına engel nitelikte olan çalı, çırpı, yabancı ot, taş ve benzeri materyaller temizlenerek meranın çevre düzenlemesi yapılıyor.

Ayrıca Merkez Yavı köyünde bulunan ıslah alanında ise Meraların çevresini fidanlarla kaplayarak canlı çit oluşturmakta. Canlı çit bitkisi olarak dişbudak, çınar, akçaağaç 12.000 adet fidan temin edilmiş ve dikilmeye başlandı.

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Canlı çit oluşturulması doğal güzelliğin yanı sıra merada otlayan hayvanlar için gölgelik oluşturacak ve meralar için koruyucu şerit vazifesini görecek. Meralar için yapılan bu çalışmaların başarılı bir şekilde devam edebilmesi için meraları kullanan çiftçi ailelerine ve çobanlara büyük sorumluluk düşmektedir. Otlatma mevsimi tarihlerine tam olarak uyulmalı ve hayvansal üretimin karlılığının arttırılması için uygulanan ıslah tedbirlerine sahip çıkılmalıdır.

Islah projeleri bahsi geçen faaliyetler dışında, gübreleme, meraların vasfını iyileştirmek için tohum atma gibi uygulamalarla devam edecek.”

Editör: TE Bilişim