Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı Uşak'ta memurlara sendika değiştirten para için imzalar atıldı
    Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası üyeleriyle buluşarak, çarşamba günleri kurulan kapalı pazaryeri hakkında açıklamalarda bulundu. Cahan, "Kapalı pazaryerimiz, 30 yılı aşkın süredir hizmet veriyor. Şu anda ihtiyaca yanıt vermeyen pazaryeri, neresinden tutsam elimde kalıyor. Bu nedenle, yeni ve modern bir pazaryeri inşa edeceğiz" dedi. 
    Karaağaç Mahallesi'ndeki Şehit Savcı Selim Kiraz Mahalle Konağı'nda, Uşak Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şerif Çelik ve oda üyeleriyle buluşan Başkan Nurullah Cahan, pazaryerleri hakkında bilgiler verdi. 
    Sigorta pazarının 4 Mayıs 2017 Perşembe günü açılacağını ifade eden Başkan Cahan, buradaki alt ve üstyapıyla ilgili sorunları çözdüklerini belirterek, "En kısa sürede burada alışveriş tekrardan başlayacak. Ayrıca bu yıl içinde Mehmet Akif Ersoy mahallemizde kurulan cuma pazarının üzerini kapatacağız. Yıl sonuna kadar bu işlem sonlanmış olacak, esnafımız ve vatandaşımız rahat bir nefes alacak. Aynı dönemde Fatih Mahallesi'ne de bir pazaryeri inşa edeceğiz. Laleli Camii'nin bulunduğu bölgeye bir pazaryeri inşa edip, yeni bir alışveriş sahasını daha kazanacağız. Hepinizin bildiği gibi kısa bir süre önce Kemalöz pazaryerini hizmete açtık ve burası yoğunluğu ciddi anlamda azalttı" dedi. 

    ÇARŞAMBA PAZARI YENİLENECEK
    Çarşamba günleri kent merkezinde kurulan kapalı pazaryerinin yenileneceğine değinen Başkan Cahan, şöyle söyledi: "İlimizdeki en büyük pazaryerimiz olan ve çarşamba pazarı olarak bildiğimiz kapalı alan, 30 yıl önce rahmetli Belediye Başkanımız Ali Künek döneminde inşa edilmiş. Allah rahmet eylesin, o dönemin şartlarına göre en iyisini yaptırmış ve zaman içinde pazarımız, iklim şartları ve diğer nedenlerden ötürü eskimiş. Yağmurda tavandan akan sular, ışıklandırmadaki problemler, otopark sıkıntısı, tuvalet ve diğer ihtiyaçlar konusunda, bugüne yanıt veremiyor. Biz de baktık burada tadilat yapalım dedik, fakat gördük ki pazaryerimizin neresinden tutsak elimizde kalıyor. Bu nedenle mevcut yerimizi yıkıp, yeni bir pazaryeri inşa etmemiz lazım. Bunu yapmazsak, sıkıntıdan kurtulamayız".

ESNAFTAN SABIR İSTEDİ
Mevcut pazaryerinin yıkılması ve yenisinin yapımı için esnafın belli bir süre sabır göstermesi gerektiğine değinen Başkan Cahan, "Yeni pazaryeri yapılana kadar, sizlere belli bir noktada satış yapma imkanı sağlayacağız. Biraz anlayış ve sabır gerektiren bir sürece gireceğiz. Zahmetlerimiz boşa gitmeyecek ve sonu Allah'ın izniyle rahmet olacak. Yeni pazaryerimizde otopark sorunu  yaşamayacaksınız. Araç parkı imkanı nedeniyle, müşteriniz katlanacak. Sadece sizler değil, alışverişe gelen vatandaş da rahatlayacak" diye konuştu. 
Öte yandan Başkan Nurullah Cahan, 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişimi referandumu için de açıklamalarda bulundu. Başkan Cahan, "Zorlu bir dönemden geçiyoruz ve ülkemizin geleceğini oylayacağız. Bu nedenle vereceğimiz her evet oyu, ülkemize kast eden düşmanlara ve hainlere karşı duruşumuzu göstermek önemlidir. Bu referandumdan evet oyu çıkacağına inancımız tamdır. Cenabı Allah ülkemizin birliğini ve dirliğini bozanlara fırsat vermesin ve bizi her daim yan yana kılsın" dedi. 
 
Editör: TE Bilişim