BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen ve çevre gönüllüsü vatandaşların katılım sağladığı programda onlarca çiçek toprakla buluşturuldu. Çevre düzenlemeleriyle ve yeşil alanlarıyla Uşaklıların soluklandığı Atapark’ta rengarenk izler bırakıldı.

Ortaya koyduğu çalışmalarla çevre ve şehircilik alanında yepyeni bir yüz olan ve kenti adeta çiçek bahçesine çeviren Uşak Belediyesi 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası kapsamında özel bir etkinliğe imza attı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün, TEMA Vakfı’nın, Çevre Gönüllüleri Derneği’nin, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün katılım sağladığı programla Uşak Belediyesi tarafından temin edilen çiçekler toprakla buluşturuldu. Farkındalık ve çevre bilincinin oluşturulması amacıyla, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyularak düzenlenen programa çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi.

ÇOCUKLAR İÇİN ÇEVRE KİTABI

Ayrıca alanda bulunan çocuklara, Uşak Belediyesi tarafından özel olarak yapılan ve içerisinde doğayı korumak üzerine kapsamlı bilgilerin eğlenceli bir şekilde sunulduğu, “Efecan ile Çevre Kahramanı Ol” dergisi dağıtıldı. Katılım sağlayan Uşaklılara çiçek hediye edilerek güne hatıra bırakıldı.

Etkinliğe Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da katılarak
çiçek dikimi gerçekleştirdi. Ayrıca Çevre ve Şehirlik Uşak İl Müdürü Mehmet Fatih Namık Öztürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tahir Emre Can, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Barış Metin ve Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Yüksel de çiçek dikerek çalışmaya destek verdi.

Programın açılış konuşmasında yaşanılabilir bir dünya için çevrenin önemine dikkat çeken Başkan Mehmet Çakın, “Çevre bilincinin oluşması, duyarlılığımızın artması: doğasıyla, kültürel güzellikleriyle adeta bir açık hava müzesi olan şehrimizde, bizlere ait izlerin de bulunması adına böyle bir etkinlik gerçekleştirmek istedik. Unutmamalıyız ki dünyamız ancak biz ona iyi baktığımız sürece yaşanılır olacak. Sokaklarımıza, ormanlarımıza, göllerimize, kısacası çevremize değer verdiğimizde, bunun karşılığı yine doğrudan bizlerle buluşacaktır. Hiç şüphesiz ki, doğa demek, çevre demek, insan demektir.” dedi.

ÇAKIN: ÇEVRE DUYARLILIĞI DAVRANIŞ HALİNE GELMELİ

Dünyayı saran küresel ısınma ve buna bağlı gelişen iklim değişikliklerinin, hızlı nüfus artışının, sanayileşmenin ve bilinçsizce doğaya atılan atıkların, hava, su ve toprak kirliliğine neden olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Ne yazık ki günümüzde bilinçsizliğin sonucu olarak ortaya çıkan çevre kirliliği, tüm dünyanın ortak sorunu olarak küresel boyutlar kazanmış durumdadır. İşte bu duruma karşı kazanılacak zafer, ancak birlik ve beraberlikle mümkün olacaktır. Bizler, çevre sorumluluğunu ve duyarlılığını bir davranış haline getirmeliyiz.
Evlatlarımıza bırakacağımız temiz bir Uşak’tan daha kıymetli bir miras olmayacaktır.” açıklamalarında bulundu.

Dünya Çevre Koruma Haftası’nı kutlayan Başkan Çakın, “Toprak çiçeklere, bizlerse hayal ettiğimiz Uşak’a kavuşalım.” diyerek etkinliğin ilk çiçeğini toprakla buluşturdu.

Editör: TE Bilişim