Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı
      ALİ ARASLI///  Mega projelerle halkın karşısına çıkmayacağını ve hedefinin kentte istihdamı ve halkın refah seviyesinin artması olduğunu belirten Asım Kalelioğlu, yaklaşık 115 gündür sahalarda olduğunu ve halkın en fazla iş konusunda taleplerinin bulunduğu ifade etti

       İŞSİZLİK ÇOK FAZLA, BU YÜZDEN MEGA PROJE YERİNE İŞ SAHASINA İHTİYACIMIZ VAR
       “Yaklaşık 115 gündür sahadayım ve halkla istişarelerde bulundum. Gittiğim her mahallede sivil toplumun ve halkın belediyeden ne beklediğini sorduk. Biz koordinasyon merkezimizde oturup ne yapmamız gerektiğini düşündük. Baktık ki en büyük problem ilimiz için işsizlik ve bu büyüyerek geliyor” diyen Asım Kalelioğlu, şöyle devam etti: “Biz böyle bir durumda mega proje yerine işsizliği nasıl önleriz üzerinde durduk. En büyük problemlerden biri de esnafın memnuniyetsizliği ve kepenk kapatması. İşsizliği çözerseniz, insanlar para harcar ve esnaf ayakta kalır.”



UŞAK ŞEKER FABRİKASI’YLA UYUMLU TORKU BENZERİ BİR MODELİ HAYATA GEÇİRECEK
Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası’nın Türkiye’deki ilk çok ortaklı şirket olduğunu dile getiren Asım Kalelioğlu, tat oranı yüksek olan Uşak şekerinin dünya çapında bir marka olması ve işsizliğe çözüm için butik bir proje hazırladığını dile getirdi. Konya Şeker Fabrikası’ndan çıkan Torku’nun bu konuda iyi bir örnek olduğunu ve benzeri bir çalışmayı Uşak’a uyarlayacağını dile getiren Asım Kalelioğlu, “Biz Uşak’ta kapatılması hep gündeme gelen Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası’nın bir kooperatif gibi Uşak’a teslim edilmesini istiyoruz. Bir Torku modelini Uşak’ta oluşturmak niyetindeyiz. Şeker fabrikası birileri tarafından çok basit görünüyor ve kapansa hiç önemsemiyoruz gibi görüyoruz. Fakat incelediğinizde 2 bin aile pancar üretiyor. 1 dönümde sadece 2 kişi çapa için çalışıyor. Ortada çok ciddi bir istihdam potansiyeli var. Yüz 64 bin ton pancar taşındı ve kota konmasına rağmen bu rakama ulaşıldı. Şu anda şeker fabrikası 13 bin kişiye ekmek veriyor ve biz sadece şeker üretimine bakıyoruz. Bugün her türlü özel şirketi kuran belediye, kendi markasını ve modelini ortaya koyabilir. Şeker Fabrikası’yla her hali karda biz ortak iş yapabiliriz. İşsizlik Uşak’ın problemi ve diğer partilerle birlikte çözmek niyetindeyiz. Bu benim değil Uşak’ın projesi olmalı. Ben seçilemezsem dahi, seçilecek olan arkadaşımızın bunu sahiplenmesi lazım. Ben bu yüzden yol ve köprü yapacağım demiyorum. Demem çünkü bunlar belediye başkanının ana görevidir. Bir belediye başkanı çöp toplarım der mi, bu çok saçma bir şey. İnsanlar senden hizmet beklediği için seçiyor ve bizler bunu söylüyoruz” dedi.



HALK ET VE HALK SÜT PROJESİ DE HAYATA GEÇECEK
Halk ekmek gibi halk et ve halk süt projeleriyle vatandaşa ucuz ve kaliteli gıdaya erişme imkanı sunacağını dile getiren Asım Kalelioğlu, “Bizim merkezde 9 köyümüz oldu ve belediyenin mezbahanesi yok. Biz diyoruz ki çok modern ve işlevsel bir mezbahane açacağız ve ‘Halk et’ projesini hayata geçireceğiz. Halk et projesiyle köylünün satamadığı hayvanı değerinde alıp, kar marjı gözetmeden halka satacağız. Bugün üretici sütünü satamıyor ve bunun değerlendirilmesi lazım. Bunun için de ‘Halk süt’ü kuracağız. Bunu Eskişehir’de yaptık ve tuttu. Hem sağlıklı hem de ucuz ürünleri halkımıza sunacağız. Bizim projelerimizin temelinde hep insan var. Biz Uşak halkı mutlu ve huzurlu olursa, diğer projeler çok kolay yapılır. Bu zaten benim işim ve Türkiye genelinde büyük projeleri yaptım. Şu anda mega proje zamanı değil ve insanların nasıl mutlu ve huzurlu olacağını sağlama zamanı.  İnsanlar parasızlıktan evini geçindiremiyor ve bu adama köprü yapsan ne olur. Benim derdim insanın yaşaması” ifadelerini kullandı.



YARIN- UŞAK BELEDİYESİ İŞÇİLERİ İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR, UŞAKSPOR’UN DURUMU….
 
 
Editör: TE Bilişim