Son iki ayda yüzü aşkın polis ve asker şehit olurken, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde öldürülen sivil vatandaşların sayısını bilmiyoruz. Bu terörü yine başımıza musallat edenlerin Allah bin kere cezasını versin. Tüm şehitlerimize ve terör saldırılarında yaşamını yitiren insanlarımıza Allah’tan rahmet, ulusumuza da baş sağlığı diliyorum.

Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, suni ve Alevisi ile ulus olarak birlik ve beraberliğe yakıcı bir şekilde ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, Uşak Gazeteciler Derneği (UGD)  olarak Uşak’ta 81 ilden gelen gazeteci cemiyet ve dernek başkanlarını bir araya getirerek, evliyalar ve aşıklar şehrinden tüm dünyaya; “Biriz, güçlüyüz” mesajı vermeyi başardık.

Anadolu’da bulunan 20 bini aşkın gazeteciyi ve 8 gazeteciler federasyonunu kendi çatısı altında 2 yıldan az bir sürede toplamayı başaran “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 4. Başkanlar Kurulu Toplantısı” geçtiğimiz hafta sonu Uşak’ta yapıldı. UGD’nin ev sahipliğindeki toplantıya, Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi maddi anlamda tam destek oldu. Dilerseniz biraz gerilere gidip bu muhteşem organizasyonun öyküsüne en baştan başlayalım.

Yıllardır, çeşitli kentlerde gazeteci federasyon ve derneklerin toplantısına giderim. Benim güzel ve mahzun kentim Uşak’ta böyle bir toplantı düzenlemek sürekli içimde ukde olarak kalmıştır. Bu fikrimi ilk olarak geçen mayıs ayında Uşak Belediye Başkanı Sayın Nurullah Cahan’a açtım. Bana tek kelam bile etmeden, “Uşak’ı tanımak için bulunmaz bir fırsat. Hemen hazırlıklara başla” deyince dünyalar benim oldu.

İkinci aşamada bana Uşak’ın güzelliklerini ön plana çıkarma konusunda ufkumu aydınlatan, dönemin Uşak Valisi Sayın Seddar Yavuz’a başvurarak, projemi açıkladım ve Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi ve UGD olarak Uşak’ın tanıtımında büyük bir fırsat olan bu büyük buluşmayı birlikte organize etmeyi önerdim. Uşak’a derin izler bırakarak Muş’a giden Sayın valim de hemen başlamam yolunda beni teşvik edince, yönetim kurulu üyelerim ve üyelerimle kolları sıvadık.

MHP’lilere var da bize yok mu?

Belediyenin finansman sağlayabilmesi için konunun Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması gerekiyormuş. UGD adına yazılı olarak Belediye Meclisi’ne başvurduk. İşte burada o birlik ve beraberliği sağlayamadık. Mecliste, Başkan Cahan’ın söz vermesi üzerine, dernek olarak amacımızın Uşak’ı tanıtmak olduğunu, en iyi tanıtımın insanları Uşak’a çekerek yerinde görmelerini sağlamak olduğunu dilim döndüğünce açıklamaya çalıştım.

MHP Grubu ilk günden olumsuz tavrını belli etti. Hatta görüşmeler sırasında Orhan Tamer ve Bekir Akağaç adlı üyeler, “Paraları yok muymuş?” diye sordu. Paramız olsa zaten siz değerli meclis üyelerini niye rahatsız edelim? Yok ki sizden yardım istedik. 2009 yerel seçimlerinde MHP’den Ali Erdoğan başkan seçildiğinde bu iki değerli MHP’li belediye meclisi üyesi yine seçilmişlerdi. Bir de yerel bir televizyon sahibi kadın bir üye de MHP’den seçilmişti. Sayın Tamer ve Sayın Akağaç aynı zamanda UTAŞ yönetiminde görev almışlardı. Hiç unutmam, gazeteci Kazım Şen Kırık Minare mevkiinde bulunan UTAŞ binasında düzenlenen bir basın toplantısında, yerel televizyon sahibi MHP’li kadın üyenin televizyonuna kesilen 70 bin TL değerindeki çekin ne amaçla kesildiğini sormuş, cevap alarak da “UTAŞ’IN reklamı yapılması için” karşılığını almıştı. Ancak, yerel televizyonda reklam gören falan olmamıştı.

Demek ki neymiş? MHP Grubu kendi partisinden olanlara kayıtsız şartsız belediyenin tüm olanaklarından yaralandırabiliyormuş. Kendinden olmayan da selam bile vermezmiş. İyi de o olanaklarda tüm Uşaklının payı var. Biz, Uşaklı olarak, belediye, valilik gibi kurumları kendimize hizmet etsin, belediye meclis kararları tüm Uşak yararına alınsın diye düşünüyoruz. Mecliste AK Parti, CHP, MHP grubu diye bakmıyoruz ki, MHP grubunu ikna etmek için MHP’den belediye meclis üyesi seçilmek gerekiyormuş. Bilemedik. MHP Grubu kusura bakmasın.

CHP çekimser durmasa halk seçecek ama hep çekimser kalıyor

Peki, yıllarca üyesi olduğum, bir dönem de yöneticilik yaptığım CHP’ye ne demeli? Mecliste, bu organizasyonu iki kez anlattım. Yine de aklınız yatmadıysa çağırsaydınız grup odasına yine bıkmadan anlatırdım. “Kendi cebimize bir şey istiyorsak namerdiz. Uşak tanıtılsın o bize yeter” derdim. CHP’li Plan Bütçe Komisyonu üyesi Mustafa Güngör, olayın iç denetçiler tarafından araştırılmasını istedi. İç denetçi raporu olumlu gelince de komisyonun MHP’li üyesi Bekir Akağaç ile birlikte komisyonun karar toplantısına katılmadı. CHP grubu da “çekimser” oy verdi. Yahu hiç olmazsa “Red” oyu verin de renginizi belli edin. Çekimser de ne? Ya evet dersin ya hayır. İşte Uşak seçmeni de CHP’nin çekimser tutumu yüzünden çekimser kalıp, bir türlü CHP’ye oy vermiyor. Uşak’a da güçlü ve halka dokunan muhalefet partileri gerekiyor. Yoksa CHP ve MHP atadan miras oyları en fazla iki seçim daha alır. Sonra sen sağ, ben selamet.

Uşak’ın tanıtımında emeğe geçenlere sonsuz teşekkür

Başta AK Partili Uşak Belediye Başkanı Sayın Nurullah Cahan olmak üzere, başkan yardımcıları; Sayın Erol Korkmaz’a Sayın Hakan Uludağ’a, Sayın Hüseyin Ufuk Uğur’a, Başkan Vekilliği görevi yapan AK Partili Meclis Üyesi Sayın Emine Yıldırım’a ve de doğru dürüst adlarını bilmediğim genç genç AK Parti Meclis grubu üyelerine çok çok teşekkür ederim. Görüşmeler sırasında hepsi tek tek yanıma gelip, “Salih Abi merak etme. Projen Uşak’ın tanıtımı için büyük bir fırsat. Biz sonuna kadar sana desteğiz” dediler. Olumlu oy verdiler.

Teşekkür faslına geçmişken,  bir önceki Valimiz Sayın Seddar Yavuz’a tayini çıktıktan sonra bile bu işle uğraştığı için, ayağının tozu ile koltuğa oturup, daha kimin ne olduğunu bilmeden, kimseyi tanımadan bize güvenerek, “Devlette devamlılık esastır” prensibiyle olur veren yeni Valimiz Sayın Ahmet Okur’a ve en başından beri organizasyonun başarılı geçmesi için gece gündüz çalışan Vali Yardımcısı Sayın Halil İbrahim Ertekin’e de ne kadar teşekkür etsem azdır.

Belediye kanadında alt birimlerde ise Özel kalem Müdürü Sayın Seyfullah Furtuna’ya, Kültür İşleri Müdürü Sayın Yusuf Görgülü’ye yardımcısı sayın Vildan Teke’ye , Sayın Cengiz Doğan’a, AKM Görevlilerine ve Uşak Otel Ramada çalışanlarına, lezzetli yemekleri için Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Hasbahçe Polis Evine,  Anadolu Sultanları Kadın Cirit Takımına ve de Ulubey ilçesinde bizi ağırlayan Kaymakam Sayın Ahmet Solmaz ve tüm ekibine teşekkür ederim.

Asıl teşekkür etmem gereken isimsiz kahramanlar ise UGD Yönetiminde yer alan: Sayın Sayın Berkay Özyayla, Sayın Dursun Sırıklıgil, Sayın Elif Şentürk, Sayın Ahmet Bilgi Özkutlu, Sayın Özkan Yavaş, Sayın Şaziye Özkaracahisar, Sayın Hülya Akıncı ve Ali Araslı tüm UGD üyeleri. Onların emeği olmasa hiçbir şey yapılamazdı. Gündüz ve akşam etkinliklerde görev yaparken, geceleri de gazetelerini çıkararak, üç gün uyku nedir bilmediler.

Sonuç:

1-    Uşak layığı ile tanıtıldı. Toplantı haberleri ulusal basında ve Anadolu basınında defalarca yer aldı.

2-    Uşak 81 vilayet içerisinde tarihi varlıkları ve doğal güzellikleri ile en üst sıralarda. ( TGK Genel başkanı sayın Nuri kolaylı, “Bu şehre defalarca geldim. Değerlerini bu toplantıda öğrendim. Yıllardır tanıtamamakla bu güzel kente yazık etmişsiniz” yorumunu yaptı)

3-    Başkanlar Kurulu Toplantısında en önemli mesaj, teröre karşı dik durmak, birlik ve beraberliğimizi korumak oldu. İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde 81 ilden gelen gazeteci ve eşleri ile tüm dünyaya birlik mesajı verdik. (Her ne kadar MHP ve CHP Meclis grubu bu birliğin dışında kaldıysa da)

4-    Uşak, tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve alt yapısı ile kongre, kurultay organizasyonlarını başarı ile yapabilecek kapasitede bir şehir. Bu toplantıda anladık.

5-    Valilik, belediye ve sivil toplum örgütleri ele ele verirse Uşak’a çok güzel işlere imza atılabiliyormuş. Hem de hiç siyaset karıştırmadan. Bunu da yaşayarak öğrendik.

Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi

6-    Başkanlar Kurulu Toplantısı sırasında bir konuşma yapan Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Sayın Mehmet Çelik’e sözü bırakalım. Bakalım ne diyor? “Biz Mardin’de gazetecilik bile yapamıyoruz. PKK’lı terörist yazınca, hemen tehditler başlıyor. Gerilla yazarsak bu sefer yerel yöneticilerden tepki alıyoruz.  Mardin’de Valilik binası önünden geçerken, güvenlik görevlileri bize ters ter bakıyor. “Acaba terörist mi?” diye. Onun için başımızı bile kaldıramıyoruz. Zaten valilik binası, TOMA, Kirpi, zırhlı araç ve silahlı güvenlik görevlilerinden geçilmiyor. Uşak’ta dün otelden dolaşmaya çıktım. Valilik binası önünde bir tek polis bile görmedim. Kapıdan içeri girdim. Genç bir polise bir tanıdığımı sordum. Bana gülerek, “Ben bahsettiğiniz şahsı tanıyorum. İsterseniz temas kurmanızı sağlarım” dedi. Ben de Mardin de ve diğer Doğu ve Güneydoğu illerinde Uşak’ta yaşanılan bir hayatı yaşamak istiyorum.”

Yani, Uşak asayiş ve güvenlik açısından da rahatlıkla yaşadığımız bir yer. Sayın Çelik’in anlattıklarından ben bunu çıkardım.

7-    Konuklarımız, Uşak’tan bol miktarda battaniye, tahin ve kırmızı helva, deri konfeksiyon ve de tarhana aldı. Yani bu organizasyonda harcana paralar Uşak esnafına gitti.

8-    Anadolu’nun dört bir yanından gazeteci dernek başkanlarını Uşak’ta buluşturan bu organizasyona öncülük eden Uşak Belediye Başkanı Sayın Nurullah Cahan, Uşak yararına düşünüp hareket ettiği için iyi prim yaptı. Sayın Cahan prim yapmasın diye bu projeye hayır diyen CHP ve MHP Belediye Meclisi büyük prim kaybetti.

Hülasayı Mevzu: Uşak, Türkiye’nin en güzel ve en rahat yaşanacak illerinin başında geliyor. Kıymetini bilelim. Biz, Uşaklılar el ele verirsek; Uşak Valiliği, Uşak Belediye Başkanlığı ve Uşak Gazeteciler Derneği örneğinde olduğu gibi, dünyayı yerinden kaldırırız.

 

YAZAN: SALİH KILINÇ

Editör: TE Bilişim