Öğrenciler Çile Yolunda güle oynaya gidiyor

Uşak Ufuk Gazetesi ve Uşak Port sitesinde 25 Şubat 2014 tarihinde duyurduğumuz “Okul yolu değil çile yolu” haberimiz üzerine harekete geçen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, çile yoluna merdivenli bir yol yaptırarak öğrencilerin çilesine son verdi.

HABER: SALİH KILINÇ

25 Şubat 2014 tarihli haberimizde, Vali Ali Fuat Güven İlkokuluna gitmek için öğrencilerin çektiği çileyi anlatan haberimiz üzerine harekete geçen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, çile yolunu rengârenk merdivenlerle bayram yerine çevirdi. Öğrenciler, okula güle oynaya giderek rahatça gidip gelebiliyor. Cahan, “Uşak halkının sorunu bizim sorunumuzdur. Minicik öğrencilerin okula gitmek için çektiği çileye gönlümüz razı olmadı” dedi.

Salıcı Bağları kısmında bulunan bir boğazda kalan bir grup ilkokul öğrencisinin, okula gidebilmek için, yaklaşık 200 metre yüksekliğindeki bir tepeyi tırmanmak zorunda kalması, yağmur, çamur, sıcak gibi doğa olayları ile boğuşup, bin bir güçlükle okula ulaşmaları haberimizle ilgilenen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yaz döneminde bu tepeye merdiven yaptırarak, öğrencilerin çilesine son verdi.

“HALKIN MUTLULUĞU İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı

30 Mart yerel seçimlerinde başkan seçilen Nurullah Cahan’ın yıllardır çözülmeyen sorunlarına el atarak çözüme kavuşturması mahalle halkı arasında da sevinç yarattı. Çocuklarının duyduğu sıkıntıların giderilmesine çok memnun olduğunu söyleyen mahalle halkı Başkan Cahan ve ekibine teşekkür ettiklerini bildirdiler.

Uşak halkının mutluluğu için çalıştıklarını kaydeden Başkan Cahan, “Haberin çıktığı dönemde başkan değildim. Seçim çalışmaları yaparken, “Kısmet olur da başkan seçilirsem bu çocukların sorunlarını öncelikle çözmek istedim. Gittim, çocukların tırmandığı tepeyi ve zorlukları yerinde gördüm. Arkadaşlarımıza gerekli çalışmaları yapmaları için talimat verdim. Daha aşağıda kısa bir yol yapmak istemişler, ancak istimlak sorunu çıkınca tepeye merdiven yapma projesi çıkmış. Öğrencilerin ve mahalle halkının yeni yolu beğenmelerine çok memnun oldum. Görevimiz, halkımızın sıkıntılarına son vermektir” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim