Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı
 Uşak Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bir öğrencinin başka bir öğrenciyi bıçakla yaralayarak öldürmesi olayını değerlendiren Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, “Bu olayın suçlusu AKP’dir” dedi. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da hükümeti ve yerel birimleri suçladı. Uşak Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde sıra kavgası eden İ.A.(16) ve A.K.(15) arasındaki tartışma alevlendi. İddiaya göre A.K. cebinden çıkardığı bıçağı İ.A.’nın kalbine yakın bir noktaya sapladı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan İ.A., doktorların bütün müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası 15 yaşındaki A.K. babası tarafından İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. Olayın ardından Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş ve CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, birer açıklama yaptı.

YAVAŞ: OLAYDAN AKP HÜKÜMETİ SORUMLU

AK Parti Hükümetini olaydan sorumlu tutan Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, “Bu şekilde yaşanan bir olay için zaten hep tedirgindik ve bunların sonucunda da istemediğimiz asla ve asla olmasını temenni etmediğimiz olaylardan biri yaşanmıştır. Bir öğrencimiz ölürken bir öğrencimiz katil olmuştur. Bunun sebebi tamamen ve tamamen AKP’nin illaki ve illaki yetiştirmek istediği kindar ve dindar nesildir. Biz bunlara karşı öğrencilerimizin demokratik ortamlarda özgürce yaşayabileceği ve çeşitli değişik ortamların yer almadığı eğitim sistemi ve mücadelesi vermekteyiz” dedi.

DİLEK YILMAZ: HÜKÜMET VE YEREL BİRİMLER SUÇLU’

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise; “Ben çok üzüldüm. Öncelikle ölen çocuğun ailesine tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şiddet olayını ortaya çıkartan tabi ki ortamdır ve eğitim olayının yetersizliğidir. Aslında tüm toplum, bu kadar genç insanların birbirini bu şekilde şiddetle yaklaşmasından ölümünden sorumludur. Demek ki eğitimlerini iyi gerçekleştiremiyoruz. Çocukların nasıl bu ortamlarda bir arada olmalarını sağlayamıyoruz. Yani bu konuda herkesin kusuru olduğunu en başta da bu konuda icra organı olan hükümetin ve yerel birimlerin sorumlu olduğunu düşünüyorum. Eğer gençler olumlu alışkanlıklara, spor faaliyetlerine yönelirse ve dizilerde kontroller yeterince yapılırsa bu tür şiddet olayları olmaz diye düşünüyorum. Bu konuda toplum olarak herkes kendisini sorgulamalı. Bütün yerel birimler ve hükümet de dahil olmak üzere genç insanların şiddete yönelmeden birbirleriyle barış içinde ve birbirlerine farklı düşüncelerde olsa tahammül edebilmeyi öğretebilmemiz lazım” dedi.
Editör: TE Bilişim