Uşak’ın Karahallı ilçesinde, kayıp mezhep Montanizmin ortaya çıktığı bölge olan Pepouza Antik Kenti’nin tanıtımı için “Doğa, Tarih Bir Arada Karahallı’da” isimli proje hayata geçiriliyor.

 Karahallı Kaymakamlığı’nin Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) desteği ile hazırladığı ve Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (TAGDEP) kapsamında, 63 proje arasında, 3’üncü proje olan çalışma için 1 milyon 486 bin 864 TL bedel biçildi. 5,5 kilometre doğa, tarih ve inanç turizmi yürüyüş parkurunun yapılacağı projeyle, bir yürüyüş rotası oluşturulacak ve Clandras Antik Su Kemeleri, Pepouza Antik Kenti ile Antik Maya Manastırı arasında bir bağ kurulacak. Tarihi 3 alan arasındaki yürüyüş yolu, yer ve yön tabelaları, seyir terası, kameryalar ve fotoğraf çekme alanlarıyla zenginleştirilecek.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde olay çıktı! 1 kişi yaşam savaşı veriyor! Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde olay çıktı! 1 kişi yaşam savaşı veriyor!

Proje alanındaik atıl su deposu binası da tadilata tabi tutulacak ve üzerine dinlenme için kamerya yapılacak. Sinevizyon odası, deneyimleme atölyesi, sergi salonu, çadır ve karavan kamp alanlarının kurulacağı projenin tanıtımı için de yoğun bir çalışma ortaya konacak. Tur şirketleri tarafından proje alanının tur destinasyonları içine alınması sağlanacak. Çadır kurulacak bölgede, misafirlerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanlar oluşturulacak.

Projeyle ilgili bilgi veren Karahallı Kaymakamlığı yetkilileri, “Projemizin genel amacı, ilçenin doğa, kültür ve inanç turizminden elde ettiği katma değeri arttırmaktır. Projemizin özel amaçlarını ise; “İlçemizde yer alan Clandıras Köprüsü ve yakın çevresinin sahip olduğu doğa, kültür ve inanç turizmi potansiyelini geliştirecek alt yapıların yapılmasını sağlamak” “TR33 bölgesi turizm destinasyonuna Karahallı ilçesini kazandırmak.” ve “İlçenin doğa, kültür ve inanç turizmi değerlerinin medyada/sosyal medyada yer almasını sağlamak.” olarak belirlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim