Çocuklar ‘Mühim Şeyler’ Öğrendi

Mühim Şeyler  Tiyatrosu, minikler için hazırladığı, “Bidiko Trafikte” ve Bal Çiçeklerim”  adlı oyunları sergiledi. Yönetmen ve Yazar Barış Aydın, “Çocuklara eğitici ve eğlendirici oyunlar hazırladıklarını” söyledi.

Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!

Uşak’ta 3 yıldır faaliyete olan Mühim Şeyler  Tiyatrosu, çocuklara dönüşümlü olarak “Bal Çiçeklerim  ve “Bidiko Trafikte” adlı müzikli çocuk oyunu sergilediler. Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenen oyunlar çocuklar tarafından kahkahalarla izlendi. Oyunlarda:Umut Fahrettin Ekici, Ebru Ersan, Zehra Mammadlı,Bayram Bozoklu, rol aldılar.

“TİYATRODA GELECEĞİN KURUCULARI YETİŞİR”

Oyunların senaryo yazarı ve yönetmeni Barış Aydın, “Üç yıldır “Mühim Şeyler  Tiyatrosu olarak, yarının büyüklerine bir şeyler öğretmek, öğretirken eğlendirmeyi amaçlıyoruz “dedi. Aydın,  “Çocukların tiyatroya seyretmeye değil, oynamaya gelir.  oysa çok uzun yıllar çocuklar için sahneye eser koyulurken "çocuk oyunlarının, geleceğin seyircisini yetiştireceğine" inanılırdı.. Bu tamamen yanlış bir kanıydı. Aslında minik seyirciler için yapılan oyunların çocukları da içine alması gerekiyor. Çocuğun izlediği eser eğlendirmenin, düşündürmenin ve dinlendirmenin yanı sıra bilinç altı da olsa dünyayı değiştirme istenci uyandırmalıdır. Bu sadece geleceğin tiyatro seyircisinin değil, aynı zamanda geleceğin kurucusunun da yetiştirilmesine katkı sağlar. Çocuklarımızı da sahneye çıkarıp oyuna dahil edebiliyoruz.Onlar böylece bu duygunun içine çok daha rahat girebiliyor" ifadesini kullandı.

Çocukların düşünmeyi, sorgulamayı, mücadele etmeyi tiyatroyla öğrendiklerini vurgulayan Aydın, "Mutlu bir toplum için kültür sanat olmazsa olmazdır" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim