Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî bayramlarından biridir. Türkiye ve KKTC'nin yanı sıra Kosova Cumhuriyeti'nde "23 Nisan Kosova Türkleri Millî Bayramı" olarak kutlanır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Dönemin Devlet Başkanı Kenan Evren'in yaptığı değişiklikle 1981 Atatürk Yılı'ndan bu yana "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" adıyla kutlanmaktadır.

Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!

Son 2 yıldır pandemi nedeniyle çocuklarımız evlerinde bu bayramı kutluyordu. Bugün ise çocuklarımız okullarında ve meydanlarda hep birlkte bayramlarını kutlayacaklar. Son 2 yıldır istenen şekilde geçmeyen 23 Nisan Çocuk Bayramı, bugün daha renkli geçecek. Çocuklarımız, el ele ve omuz omuza vererek, büyüklerine hazırladıkları gösterilerini sunacaklar. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve TBMM’nin kuruluşunun 102. yıldönümünü kutlarız.

Editör: TE Bilişim