Coronavirüs tüm dünyayı sarmaya başladı ve Türkiye’de de ilk vaka görüldü. Kurumlar, bu konuda bir dizi önlem aldılar ve virüsle mücadele için temizlik konusunda seferberlik başlattılar. Coronavirüsle mücadele etkili bir diğer konunun da dengeli ve bağışıklığı güçlendirici beslenme olarak gösteriliyor.

Özellikle soğuk algınlığı ve grip tipi hastalıklarla mücadele etkili besinlerden biri olan tarhananın yeni coronavirüse karşı vücudu koruduğunu belirten Tarhana Baba lapaklı Mustafa Yeldanlı, devletin tarhanadaki besinleri inceleyerek, bunu ilaç haline getirmesini ve hastalıklara çözüm olarak sunmasını istiyor.

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

Tarhananın içeriğinde bulunan biber, soğan, sarımsak, domates, yoğurt ve diğer malzemelerin bağışıklık güçlendirici özelliklerinin bulunduğunu kaydeden Mustafa Yeldanlı, “Keloğlan Padişahın kızını tarhanayla iyileştirdi. Bunu efsane gibi dinliyoruz ve okuyoruz. Fakat her şeyin bir hayalle başladığını ve bunun gerçekleşmesi için biraz da elimizi taşın altına koymamız gerektiğini düşünmüyoruz. Tarhana, bir çok hastalığın şifası ve şu anda dünyayı saran bir coronavirüs var. Coronavirüs diyoruz, fakat 24 saatte tonlarca kola ve benzeri meşrubatları tüketiyoruz. Oysa tarhana, tıp tarafından ele alınmalı ve bunun kapsülleri grip ve benzeri hastalıklara karşı ilaç olarak kullanılmalı. Devletimizin bunu ele alması lazım ve çareyi dışarıda aramak yerine, kendi öz kaynaklarında bulmaları gerekir. Sağlık, Sanayi ve Teknoloji ve diğer ilgili bakanlıklar bu konuda öncü olabilirler. Tarhana, bir çok hastalığın ilacı ve bağışıklık sistemini güçlendirecek yegane yiyecek” dedi.

Editör: TE Bilişim