Türkiye ve dünya genelinde covid19 vakaları artıyor. 3. doz aşıların yapılmasına dair kararlar bir çok ülkede alındı ve Türkiye'de de 3. doz aşılar belli yaş gruplarına yapılmaya başlandı. Fakat görülen şu ki aşı tam anlamıyla koruma sağlayamıyor. Zaten aşı tam koruma sağlasaydı, 4. doz tartışması yaşanmazdı.

Veya AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş'in de "Aşı olup da ölenler var" ifadesi haber metinlerinde yer almazdı. Fakat böyle bir ortamda Uşak Belediyesine bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü hangi akla ve mantığa göre Atapark'ta milleti toplamaya cesaret ediyor. Bunu anlamak ve anlamlandırmak mümkün değil. Halen maske yasağı sokaklarda ve toplu yerlerde sürüyor. Fakat konserlerden çekilen fotoğraflarda ne maske ne de sosyal mesafe kurallarına uyulmuş. 

Uşak'ta da vaka sayıları artıyor ve Valilik sürekli delta varyantına karşı vatandaşı uyarıyor. Buna rağmen belediyenin toplu halk konseri organize etmesi doğru değil. Bu noktada Başkan Mehmet Çakın'ın duruma el koymasında yarar var. 

Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası dökülüyor! Binayı öğretmenler kullanamıyorlar!

Bugün "Haydi gençlik coşalım" kulağa hoş gelebilir, ama bunun bir de yarını var. 

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde görev alan ve bu konserleri organize edenler hakkında bence sadece belediye değil valilik ve sağlık müdürlüğü de bir soruşturma yapmalıdır. 

İşin vahimi her gün twitter üzerinden dikkatli olun gibi paylaşımlar yapan Uşak Valisi'nin buna nasıl müsaade ettiğidir... 

Uşak Belediyesi'nin imkanlarıyla böyle bir dönemde böyle bir rezalet olmamalı... 

Şimdi savunma şu olacaktır; "Halk memnun ve mutlu"...

Mesele halkı mutlu etmek değil, halkı korumak... Gerekirse halkı halkın kendisinden de korumak... 

ALİ ARASLI// 

Editör: TE Bilişim