UŞAK PORT// AFAD Uşak İl Müdürlüğü çalışanları, aralarında dolaşan hırsız yüzünden endişeli günler yaşıyor. Çalınan bir telsizin ardından bir memurun çalıştığı bürodan 10 bin TL’sinin çalınması AFAD çalışanlarını arasında paniğe neden oldu. 

Kısa adı AFAD olan Uşak Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’nde son günlerde yaşanan hırsızlık olayları, AFAD çalışanları arasında gerilim ve endişe yaratırken, AFAD İl Müdürlüğünün konu hakkında herhangi bir işlem yapmaması da tepkiler neden oluyor.

Ünalan Mahallesi Karakıran Sokak’ta bulunan AFAD İl Binasında son günlerde meydana gelen hırsızlık olaylarının ilki; geçtiğimiz Mart ayında yaşandı.

R.Z. adlı memurun üzerine kayıtlı bin 500 TL değerindeki telsiz, müdürlük binası içinde kayıplara karıştı. Tüm aramalara rağmen kayıp telsiz bulunamadı. İddialara göre,  AFAD İl Müdürlüğü, R.Z nin üzerine zimmet çıkarıldı. 

İkinci olay ise 17 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleşti. B.K. adlı memur, ev satışından elde ettiği 71 bin 50 TL parayı çantasına koydu. B.K. nin poliste verdiği ifadeye göre, paranın 61 bin 50 TL’si çantanın başka bir bölümüne, 100 banknot halinde bulunan 10 bin TL’sini de bir başka bölümüne koyarak işyerine geldi.

Alması gereken ilaçlarını unuttuğunu fark eden B.K. el çantasını masasını çekmecesine bırakır. İlacını alıp 5 dakika sonra işyerine gelir. Mesai bitiminde evine giden B.K. çantada yüzlük banknotlardan oluşan 10 bin TL paranın olmadığını fark eder. Çantanın diğer gözünde duran 61 bin 50 TL yerinde durmaktadır.

Eşme'de AK Partililer, Vizontele sahnesini aratmadı Eşme'de AK Partililer, Vizontele sahnesini aratmadı

Ertesi günü polise başvuran B.K. şikayet dilekçesinde parasının işyerinde çalındığını ve parasının ve çalan kişilerin bulunmasını talep ederek şikayetçi olur. Daha sonra, AFAD Uşak İl Müdürü İsmail Karaalp’e de olayla ilgili idari soruşturma açılmasını isteyen bir dilekçe verir.

B.K 17 Temmuz 2014 tarihli dilekçesinde, “Parasının çalınması ile ilgili Devlet Memurları Kanunu diğer ilgili kanun ve mevzuat kurallarına göre gerekli işlemlerin yapılmasını” talep eder.

Kendisine, 17 Temmuz 2014 tarihli yazı ile cevap veren AFAD Uşak İl Müdürü İsmail Karaalp yazısında, “Olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığı için idari soruşturmaya gerek olmadığına “ ifadelerine yer verir.

AFAD Uşak İl Müdürlüğünde çalışan 43 kişi, kendilerinde rahat huzur bırakmayan  hırsızın bir an önce bulunmasını isterlerken, müdürlük tarafından açılacak bir iadari soruşturmada olayların aydınlanacağına inanıyorlar.

Editör: TE Bilişim