Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir! Uşak'taki İmam Hatip Mezunları: Hanemize tecavüz edilmiştir!
USAKPORT.COM// Uşak Belediyesi’nin Dikilitaş Mahallesine inşa ettiği, 2 bin 500 metrekarelik dev mahalle konağının kaba inşaatı tamamen bitti ve şu anda tesisin kullanımı için iç döşeme işlemi başladı. Uşak Belediyesi’nin son 2 yılda kentte inşaatını tamamladığı 3’üncü konak olan ve Dikilitaş’a hizmet verecek olan yeni mekanda, kadınlara ve çocuklara yönelik eğitim faaliyetleri olacak. Konakta şu an için halı döşemesi, oturma alanlarının belirlenmesi ve oluşturulması, mutfak bölümünün yapımı ve odaların kullanım amacına göre yapılandırılması başlandı. 



300 kişilik düğün, nişan ve diğer etkinlikler için kullanılacak çok amaçlı salonu bulunan yeni mahalle konağının iç döşeminin en kısa sürede biteceğini belirten Başkan Nurullah Cahan, tesisin önümüzdeki aydan itibaren kapılarını halka açacağını ifade etti.



Dikilitaş Mahallesi’ne inşa edilen konağın Karaağaç ve Aybey mahallelerine göre daha büyük olduğunu belirten Başkan Cahan, “Konağı yaptığımız bölgenin nüfusu ve arsa durumuna göre hareket ediyoruz. Dikilitaş’ta hem çalışma alanımız genişti, hem de nüfusumuz diğer iki mahalleye göre biraz daha fazlaydı. Bu nedenle ihtiyaçlara yanıt vermesi için 2 bin 500 metrekarelik büyük bir konak inşa ettik.



Çok kısa bir süre içinde ilimize 3 konak kazandırdık. Konak projemiz çevre belediyeler tarafından da örnek görüldü ve benzerleri uygulanmaya başlandı. Mahalle konakları aday adaylığından itibaren projelerimiz arasında yer alıyordu ve önümüzdeki günlerde ihtiyaç duyulan diğer bölgelere de konaklarımızı inşa etmeye devam edeceğiz” dedi. Cahan, mahalle konaklarının geleneksel kültürün yaşatılması için önem taşıdığını ve bu noktada belediye olarak yapılacak bütün çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilişim