Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım
Uzun zamandan beri elektrik ve telekomünikasyon hatlarının yer altına alınması nedeniyle toz ve toprak içinde olan Dikilitaş Mahallesi'nin işlek bölgesi Barbaros Caddesi'nde asfalt serimi bugün itibariyle başladı. 



Uşak Belediyesi ekipleri, daha önce trafo merkezi olarak kullanılan bölgeden İzmir yoluna çıkan kısma kadar olan kısımda asfaltlama işlemine başladılar. Çalışmaları yerinde inceleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, elektrik ve diğer iletişim hatlarının yer altına alınması nedeniyle işlerin geciktiğini belirtti. 




Barbaros Caddesi'nin işlek bir nokta olduğunu ifade eden Başkan Cahan, "Caddemiz bugüne kadar hep parke taşı ile kaplıydı ve kaldırımlarımız eskiydi. Işıklandırma ise günümüz koşullarına yanıt vermiyordu. Bu nedenle burada kapsamlı bir çalışma yapmak istedik. Elektrik hatlarının yer altına alınması işlemi beklenenden uzun sürdü. Ekipler, teknik anlamda beklenmeyen sorunlarla karşı karşıya kaldı. Uzun ve zahmetli bir çalışmanın sonunda caddemiz görüntü kirliliğinden arındı.



Uzun zamandır bu bölgedeki esnafımız yol yapımını bekliyordu. Tozlu bir ortamda iş yapmaktan ister istemez rahatsız oldular. Şu anda başladığımız asfalt çalışmasıyla esnafımızın çektiği tüm zahmetler, rahmete dönecek. Daha rahat, düzenli bir cadde iş yapacaklar. Kaldırımlarımız eskiye nazaran genişledi ve bu sayede yayalarımız daha rahat hareket edecek. Caddenin yenilenmesiyle Dikilitaş mahallemiz daha cazip hale gelecek" dedi. 



Cahan, asfaltlama çalışmasının ardından yolların trafik çizgilerinin oluşturulacağını, kaldırımlardaki eksiklerin giderileceğini ve son olarak aydınlatma direklerinin dikileceğini kaydetti. Başkan Cahan, bölgedeki esnafa ve çalışanlara baklava ikramında bulundu. 
 
Editör: TE Bilişim