Eşme'de AK Partililer, Vizontele sahnesini aratmadı Eşme'de AK Partililer, Vizontele sahnesini aratmadı
Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Dayıoğlu, Dilitaş Mahallesi’ndeki alt ve üstyapı çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Vatandaşın bugün için sitem etmesini değerlendiren Dayıoğlu, “Bu çalışmayı bugün yapmazsak, 2 yıl içinde musluklardan su akmayacak hale gelecek. 96’da dönemin Belediye Başkanı Erhan Akçay ve ekibi de benzeri durumlarla karşılaşmıştı. O gün belediyeye sitem edenler, bugün dua ediyor” dedi… 

Uşak Belediyesi’ne bağlı Fen İşler ile Su ve Kanalizasyon müdürlüklerine bağlı ekipler, Dikilitaş Mahallesi’nde alt ve üstyapı çalışmaları yapıyor. Bu kapsamda Taşlık Camii ve Mehmet Sadık Boz İlköğretim Okulu’nun bulunduğu alanda,  su ve kanalizasyon hattı döşemesi devam ediyor. Mahalledeki bir çok sokak ve cadde üzerinde bulunan mevcut su ve kanalizasyon hatlarının ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle başlayan çalışmalar, vatandaşın günlük yaşamını kısmi anlamda aksatıyor.



Bugün öğlen saatlerinde bölgedeki bir grup mahalle sakini, yapılan çalışmalardan muzdarip olduğu için yetkililere sitemde bulundu. Bunun üzerine mahalle halkını Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Dayıoğlu sakinleştirdi ve çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Mahalledeki altyapının, bölgede yerleşimin çoğalması nedeniyle ihtiyaca yanıt veremez hale geldiğini ifade eden Fen İşleri Müdürü Mustafa Dayıoğlu, vatandaşın doğalgaz hattı talepleriyle de ilgilendiklerini ve yarından itibaren UDAŞ yetkililerinin başvuruları kabul edeceğini söyledi. Dayıoğlu, “Biz altyapıyı bitireceğiz ve daha sonra UDAŞ gelip hat çekecek. Tüm çalışmalar tamamlandığında dayanıklı asfalt ve modern parke taşlarıyla yapılmış yol ve kaldırımlarımız halkın hizmetine sunulacak” dedi. 



BU ÇALIŞMAYI YAPMAZSAK, 2 YIL SONRA MAHALLE SUSUZ KALACAKTI
Dikilitaş Mahallesi’nin altyapısının ekonomik ömrünü tamamladığını ve belirten Mustafa Dayıoğlu, “Ekiplerimiz, mahallemizde detaylı bir inceleme yaptı ve şu anda su hattının çok ince bir boru hattıyla sağlandığını gördük. Bu çalışmayı bugün yapmazsak, 2 yıl içinde musluklardan su akmayacak hale gelecek. Aynı şekilde kanalizasyon ve yağmur suyu tahliye borularının da yenilenmesi gerekiyor. Halkımız, yollarımız ve sokaklarımız kazıldı diye bize sitemde bulunabilir. Fakat şunu unutmamak lazım, hiçbir doktor isteyerek hastasına iğne, ilaç vermez veya ameliyat yapmaz. Belki belli bir süre içinde çeşitli eziyetler olabilir, fakat uzun vadede rahatlık için bugün fedakarlık yapılmasında yarar var. Bu sokaklarda çocukların mutlu ve huzurlu bir şekilde oyunlar oynaması ve gündelik yaşamın aksamaması için söz konusu çalışmalar yapılıyor” dedi. 



1996 YILINDA DA BENZERİ DURUMLAR YAŞANMIŞTI
1996’da Uşak Belediyesi’nin büyük çapta bir altyapı hamlesi başlattığını, Aybey ve Elmalıdere Mahallesi’nden İstasyon Meydanına kadar olan alanda altyapıyı güçlendirdiğini hatırlatan Dayıoğlu, şöyle konuştu: “Dönemin Belediye Başkanı Erhan Akçay ve ekibine de benzer eleştiriler yöneltilmişti. Fakat o gün, bu çalışmaları eleştirenler, uzun yıllar rahat bir soluk aldılar. Bugün de benzeri bir durumla karşı karşıyayız”. 



ALT VE ÜSTYAPISI BİTEN SOKAKLARA BAKMAKTA YARAR VAR
Geçen yıl alt ve üstyapı çalışmaları tamamlanan sokakların aynı bölgede yer aldığını belirten Dayıoğlu, “Biz isteriz ki, bir anda bütün mahalleyi tertemiz yapalım ve halkımızın hizmetine sunalım. Fakat bugünü kurtaran yönetici zihniyeti, halka en büyük kötülüğü yapar. Çalışma yapılan sokakların yanı başında biten noktalar var. Dileyenler buralara bakıp çalışmaların sonunda nasıl bir görüntü ortaya çıkacağını görebilir” diye konuştu. 

TAMAMLANAN SOKAKLARDAN KARELER:







Editör: TE Bilişim