TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU BAŞKANLAR KURULUNDAN TERÖRE LANET

Uşak Gazeteciler Derneği’nin de üyesi bulunduğu,Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun (TGK) 6. Başkanlar Kurulu toplantısı 18-20 Mart tarihleri arasında Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya 7 federasyon ve buna bağlı 87 Gazeteciler Cemiyeti ve basın meslek kuruluşunun temsilcileri katıldı.

Toplantı sonrası Başkanlar Kurulu Bildirisini açıklayan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Ortadoğu’da yaşanan savaş ve kaos yüzünden ülkemizin mülteci akınına uğradığına dikkat çekerek, terör örgütlerinin mültecilere karışarak eylem yapma fırsatı bulduğunu belirtti. Kolaylı, Ortadoğu’da yaşanan savaşa bir an önce son verilmesi gerektiğini de dile getirdi.

“DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA MESLEKTAŞLARIMIZ GÖREV YAPAMIYOR”

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı açıkladığı Başkanlar Bildirisinde şu görüşleri belirtti: “Ortadoğu’da ve sınırlarımızın hemen yanında insanlık tarihinin kanlı savaşlarından biri yaşanmaktadır. Bu durumun doğurduğu kaos ortamı, ülkemizi derinden etkilemektedir. Savaştan kaçan milyonlarca sığınmacı güvenli topraklar olarak Türkiye’yi seçmekte, büyük bir mülteci akını yaşanmaktadır.

Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı Uşak Dikendere’deki minik şelale ortadan kalktı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu olarak, medeniyetlerin beşiği, huzur ve hoşgörünün hâkim olduğu Hatay’dan öncelikle, Ortadoğu’daki savaş ortamının bir an önce son bulmasını diliyoruz.

Bölgedeki karışıklıktan yararlanan çeşitli terör örgütleri, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve kardeşliğimize yönelik saldırılar gerçekleştirmekte, huzur ve güven ortamını baltalamaya çalışmaktadır. Terör son günlerde Ankara ve İstanbul gibi metropol kentlerimizi hedef seçmiş, güvenlik güçlerimizden masum insanlara, onlarca kişiyi katlederek, çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir.

Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Hatay’da toplanan 20 bini aşkın basın mensubunun temsilcileri olarak,  terör saldırılarında güvenlik güçlerimizi şehit vermenin, çok sayıda vatandaşımız ve ülkemizde bulunan konukları kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz.

Ayrıca, Doğu ve Güneydoğu’da yayın yapan medya kuruluşları ve meslektaşlarımız, terör belası yüzünden görevlerini özgürce yapamamaktadırlar. Konfederasyonumuz konunun sonuna kadar takipçisidir ve meslektaşlarımızın yanındadır. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu olarak gerekli tedbirlerin alınması konusunda, ilgililere çağrıda bulunmaktayız.  Bu ortamda, ülkemizdeki tüm meslektaşlarımızın da, terörün amacına hizmet edebilecek görüntü ve haberlerden titizlikle kaçınmasını bekliyoruz.

Unutulmamalıdır ki; gerekçesi ne olursa olsun ve nereden gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur. Bu nedenle aklıselim tüm kesimlerce lanetlenmeli ve terörle mücadele edilmelidir.  Birlik - beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve demokratik yaşamı hedef alan terör saldırılarını Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu olarak lanetliyor, aziz şehitlerimize ve terörist saldırılarda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim