Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

Uşak’ta kent merkezinden de geçen Dokuzsele deresinde, yaklaşık 15 güvercinin içtikleri sudan zehirlenerek telef oldukları görüldü. Dün, bazı vatandaşlar derenin içindeki kuşların cansız bedenleriyle karşılaştı ve bu durum büyük bir şaşkınlığa neden oldu. Olay yerindeki durumu yetkililere haber veren vatandaşlar, ilk olarak Uşak Belediyesi’ne ulaştı. Uşak Belediyesi ekipleri, dere içinde bulunan  telef olan kuşları topladı.

SUYA ZEHİRLİ KİMYASAL ATIK BIRAKILMIŞ OLABİLİR

Öte yandan iddiaya göre, kuşların zehirlenmesinin sebebinin derenin belli bir noktasından bırakılan zehirli kimyasal atık olduğu öne sürüldü. Uşak Belediyesi ve DSİ’nin sorumluluğunda bulunan Dokuzsele deresiyle ilgili durumun araştırılacağı belirtildi. Edinilen bilgiye göre deredeki su ve canlı varlıkların korunmasıyla ilgili yetkili kurumun DSİ olduğu öğrenildi. Uşak Belediyesi’nin ise çevre düzenlemesi ve temizlik konusunda yetkili kurum olduğu ifade edildi. Kuşların neden öldükleriyle ilgili yapılacak olan araştırmanın ardından, durumun daha net anlaşılacağı ve dereye kimyasal atık bırakanların tespit edilmesi durumunda gerekli yasal işlemlerin yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

Editör: TE Bilişim