ENGELLİLER İÇİN DÖRT KOMİSYON ÇALIŞIYOR    HABER/SALİH KILINÇ

Uşak Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantısında, engellilerle ilgili sorunlarını gündeme aldıran CHP’li üye Mehmet Karakoç’un teklifi dört komisyonun ortak toplantısında görüşüldü. Toplantıda, engelliler için yeni bir özel araç alınması, engellileri taşımaya uygun araçların hatlara dağıtılması ve su abone ücretlerinin engellilere indirimli olarak uygulanması konularında görüş birliğine varıldı.

CHP Uşak Belediye Meclis Üyesi Mehmet Karakoç’un Uşak Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısında sunduğu ve gündeme alınan teklifte, “Uşak’taki tüm cadde ve sokakların engellilerin araçlarının hareket kabiliyetine uygun hale getirilmesi, toplu taşım araçlarının engellilere uygun hale getirilmesi, engellilerin şehir içi ulaşımı için kullanılan Uşak Belediyesi bünyesindeki tek araç sayısının artırılması, engellilere ait su aboneliklerinde engelli vatandaşlarımıza su ücretlerinde indirim sağlanması konusunda gerekli çalışmanın yapılması ve otoparkların engelli vatandaşlarımızın hizmetine ücretsiz sunulması” gibi konular yer almıştı.

Belediye Meclisi, bu maddeleri görüştükten sonra, “Plan ve Bütçe, Hukuk, İmar ve Kadın, Yaşlı, Engelli, Çocuk, Düşkünlerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu” olmak üzere 4 komisyona birden havale ederek, incelenerek rapor hazırlanması kararı almıştı.

“GÖRÜŞMELER OLUMLU GİDİYOR”

Uşak Belediye binasında toplanan 4 komisyon, Karakoç’un teklif ettiği madde başlıkları üzerinde çalışmaya başladı. Ortaklaşa toplanan komisyonun çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Meclis Üyesi Mehmet Karakoç, komisyon üyelerinin her konuda uzlaşma sağlayarak çalışmalarda mesafe aldığını belirtti.

Çalışmalar hakkında da bilgi veren Karakoç, “Öncelikle, engelliler için bir şeyler yapmak için siyasi parti farkı gözetmeksizin çalışan dört komisyonumuzun birbirinden değerli üyelerine çok teşekkür ederim. Komisyonlar, Uşak Belediye ve Meclis Başkanı Sayın Nurullah Cahan Başkanlığında toplanarak, engelli vatandaşlar için çok güzel çalışmalar yaptı. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için, komisyon çalışmalarında önemli mesafeler aldığımıza inanıyorum” dedi. Karakoç ortak komisyon çalışmaları hakkında da şu bilgileri verdi:

Tüm cadde ve sokakların engelliler için uygun hale getirilmesi: Komisyonlar, bu konuda, Uşak belediyesi İmar Müdürlüğünün çalışma planı yaparak, tüm cadde ve sokaklarda engellilerin kendi araçlarıyla rahatça gezebilmesini sağlaması kararı aldı.

Toplu taşım araçlarının engellilere uygun hale getirilmesi: Uşak’ta toplu taşım yapan 190 araçtan engellilere uyumlu bulunan 49 aracın tüm hatlara dağıtılarak sefer yapması. (Yasaya göre 2018 yılına kadar, tüm toplu taşım araçlarının, engellilerin taşınması için uyumlu hale getirilmesi zorunlu hale geliyor)

Uşak Belediyesi bünyesindeki tek araç sayısının artırılması: Engellileri evlerinden alarak, gideceği yere götürüp, getiren özel aracın tek olması sıkıntı yaratmaktadır. Bu sıkıntının giderilmesi için yeni bir özel araç alınması kararına varıldı.

Engelli vatandaşlarımıza su ücretlerinde indirim sağlanması konusunda gerekli çalışmanın yapılması: Daha önceki Belediye yönetimi döneminde hukuksal engeller olduğu gerekçesiyle iptal edilen bu uygulamayı araştıran Hukuk Komisyonu, Türkiye de tüm belediyelerde uygulandığı ve hukuken bir sakınca olmadığı yönünde görüş bildirdi. Eneglliler indirimli su kullanımı için Plan ve Bütçe Komisyonun kapsamlı bir çalışma yapması yönünde ortak karar alındı.

Otoparkların engelli vatandaşlarımızın hizmetine ücretsiz sunulması: Kent içinde bulunan Uşak Belediyesi’ne ait 4 otoparkta engelliler için daha fazla yer ayrılması, engelli vatandaşların araçlarını buraya ücretsiz park edilebilmesi için otopark görevlilerine talimat verilmesi kararı alındı.

BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı BBP Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Kahveci, Atapark'ta vatandaş ziyareti yaptı

 

 

Editör: TE Bilişim