Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi

Mimarlar Odası Uşak İl Temsilcisi Çağlar Samancı, bir dönem SSK hastanesi adı altında faaliyet gösteren ve şu anda atıl vaziyette olan binanın karantina ya da pandemi hastanesi şeklinde kullanılmasını önerdiklerini ve bu konuda mimari bazdaki gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Uşak’ta bir dönem SSK Hastanesi olarak kullanılan ve kanuni değişikliklerle kadın ve çocuk birimlerinin yer aldığı devlet hastanesine dönüştürülen ve sigorta pazaryerinin bulunduğu bölgede yer alan binalar, atıl vaziyette bekliyor. Bir süre önce Uşak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak kullanılan binalarla ilgili Mimarlar Odası İl Temsilciliği’nden yeni bir öneri ortaya kondu.

         Çin’de ortaya çıkan ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bir çok ülkede yayılan koronavirüsle mücadele kapsamında, eski SSK hastane binasının değerlendirilmesini öneren Mimarlar Odası İl Temsilcisi Çağlar Samancı, söz konusu binanın pandemi veya karantina hastanesine dönüştürülebileceğini öne sürdü.

         Binanın bu tip acil durumlarda kullanılabileceğini dile getiren Samancı, “Ülkemizde ve şehrimizde yaşanan korona virüsü salgını sebebiyle ilimizde başta eski SSK Hastanesi ve eski Uşak Devlet Hastanesi olmak üzere Sağlık Bakanlığı'na ait karantina ya da pandemi hastanesi olarak kullanılabilir. Buradaki yapıların dizaynı, tasarımı, yeniden işlevsel hale getirilmesi konularında katkı koymaya hazır olduğumuz kamu oyuna duyurulur” dedi.

Editör: TE Bilişim