Uşak Güney Çevre yolu üzerinde meydana gelen kazada 2 otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti Uşak Güney Çevre yolu üzerinde meydana gelen kazada 2 otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Eşme Belediyesi, 2017 yılında önemli hizmetler ürettiklerini ve bu yıl içinde de ilçenin altyapı sorununu çözmek için 32 milyon TL bütçeli dev bir yatırımı hayata geçireceklerini söyledi. Eşme’nin çöp, su, çevre düzenlemesi ve sosyal anlamdaki ihtiyaçlarını geçtiğimiz yıl büyük ölçüde karşıladıklarını söyleyen Başkan Hacı Mustafa Çetin, yapılan her yatırımın yeni ihtiyaçları da doğurduğunu ve 2018’de yeni yatırımlara imza atacaklarını ifade etti.
Göreve geldiğinde ilk olarak çöp sorununa el attığını söyleyen Hacı Mustafa Çetin, temiz bir çevre için ilçedeki çöplerin düzenli olarak toplanması ve çevreye mikrop yaylaması için önlem alındığını kaydetti. Çöpün yanı sıra suyun önemli bir sıkıntı teşkil ettiğini dile getiren Çetin, yeni kuyular açıldığını ve halkın kesintisiz temiz içme suyunu temin ettiklerini belirtti. Çetin, ilçe merkezindeki pazaryerini büyütüp, kapalı hale getirdiklerini belirterek, “Aynı zamanda bu alanı otopark olarak da halkın hizmetine sunduk. Sadece pazarın kurulduğu günlerde araç parkına izin vermiyoruz. Diğer boş zamanlarda vatandaşımız otomobilini bu alana park edebiliyor. Bu sayede ilçe merkezindeki trafik yükünü de hafifletmiş olduk” dedi.



2017 yılında yeni park ve bahçeleri oluşturduklarını anlatan Çetin, belediye uhdesinde halka uygun fiyata hizmet veren bir çay bahçesi ve kafeterya kurulduğunu belirterek, “Su, yol, çöp ve diğer altyapı çalışmaları bizim asli görevlerimizin başındaydı ve bugüne kadar ihmal edilen bu konulara ivedilikle el attık. İlçenin temel sorunlarını büyük oranda çözüme kavuşturduk ve halkımız için yaşanabilir bir Eşme’yi inşa etmeye devam ediyoruz. Bizim bu konulardaki çalışmalarımız bitmeyecek ve belediye olarak 7 gün 24 saat hizmet vermeye devam edeceğiz. Tabii ki yapılan her yatırım, halk için yeni ihtiyaçları doğurur. Belediye olarak sadece park yaparsak, insanlar bir süre sonra zaman geçirdikleri bu mekanlarda daha farklı taleplerde bulunur diye düşündük. Bu düşünceyle hem park yaptık, hem de aynı alana vatandaşın tıpkı evindeki gibi çay, kahve, meşrubat ve yiyecek temin edebileceği alanlar oluşturduk. Belediye olarak şu anda merkezi idaremizle birlikte tarihi hangarımızı da restore ediyoruz ve halka dönük yatırımlar konusunda bir tık öteye geçmeyi hedefliyoruz” dedi.



SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ
Eşme Belediyesi’nin sosyal anlamda bir dizi projeyi hayata geçirdiğini kaydeden Hacı Mustafa Çetin, “Belediye Başkanlığı görevine geldiğimiz gün, bu işin sadece makamda oturarak yapılmayacağını dile getirdik. Halkımızın derdini bizzat kendisinden dinlemeye dönük faaliyetlerimizin olacağını ifade ettik. Ve ilk olarak çocukların ve yaşlıların yanında olacağımızı duyurduk. Çünkü hem çocuklarımız, hem de büyüklerimiz bize Cenabı Allah’ın emanetleridir ve tüm toplumun onlara karşı hassasiyet göstermesi gerekir. Bu noktada yeni doğan bebeklerimiz için hoş geldin bebek projesini geliştirdik ve annelerimize doğumdan sonra kullanacakları temel malzemeleri, hediye ettik, belediyenin sıcaklığını tüm vatandaşlarımıza hissettirdik. Yaşlılarımızı sürekli olarak ziyaret ettik. Kendim, belediye yöneticilerimiz ve Eşme’ye gönül verenlerle birlikte büyüklerimizin her zaman yanında yer aldık. Sorunlarını kendi sorunlarımız gibi gördük ve çözüm yolunda ne gerekiyorsa yaptık”. Çetin, ayrıca gençlere yönelik sportif faaliyetlerin belediyece desteklendiğini ve önümüzdeki günlerde benzeri çalışmaların süreceğini söyledi.



DEV ALTYAPI ÇALIŞMASI BAŞLIYOR
Eşme’nin altyapıyla ilgili sorunlarını çözmek için dev bir proje geliştirdiklerini ve 32 milyon TL’lik çalışmaya başlayacaklarını kaydeden Çetin, şöyle söyledi: “Bugüne kadar altyapıyla ilgili sorunların hep halının altına süpürüldüğünü gördük. Yıllardır cesaret edilip de başlanamayan altyapı hamlesine başladık ve ilçemizin temel sorununu çözmek için yoğun bir faaliyet dönemine giriyoruz. Bu çalışma tamamlandığında ilçemiz artık daha sağlıklı bir kanalizasyon ve yağmur suyu deşarj hattına sahip olacak. Sürekli yaşanan arızalar ortadan kalkacak. Eşmeli vatandaşlarımızdan bu konuda destek bekliyorum, çünkü kazı çalışması yaşamı ister istemez olumsuz etkileyebilir. Ama zahmet çekilmeden rahmet de olmaz. Bu nedenle sağlıklı ve yaşanabilir bir Eşme için elbirliği ile çalışarak, gelecek kuşaklara iyi bir kent bırakacağız”.

EŞME BELEDİYESİ'NİN DEVAM ETTİRDİĞİ OTOPARK İNŞAATI, ALTYAPI ÇALIŞMALARI VE ALTGEÇİT PROJE YAPIMINDAN GÖRÜNTÜLER:
Bir 




 

 
Editör: TE Bilişim