Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış! Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış!
ALİ ARASLI // Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, ilçenin 30 yıllık sorunu olan altyapıyla ilgili büyük bir çalışma başlattıklarını ve yaklaşık olarak 34 milyon TL’lik bir yatırımı, 550 gün içinde tamamlayacaklarını ifade etti. Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, altyapıyla ilgili eksiklerin yaklaşık 30 yıldır çözülmediğini ve her gün 15 ila 20 arasında arızayla uğraşmak zorunda olduklarını söyledi. Yapılacak alt yapı çalışmasının belli bir süreliğine günlük yaşamı aksatabileceğini ifade eden Hacı Mustafa Çetin, “Bu çalışmayı yapmak zorundayız, aksi halde çevresel ve evsel anlamda ciddi problemlerle karşı karşıya kalacağız. Vatandaşımız, bir süre zahmet çekecektir, fakat zahmetin sonu rahmet olacaktır”  dedi.

“HASTALIĞI PANSUMANLA DEĞİL, ORGAN NAKLİYLE ÇÖZEBİLİRİZ”
30 Mart 2014’te göreve gelen Eşme Belediye Başkanı AK Partili Hacı Mustafa Çetin, çöp, ulaşım ve mesire alanlarıyla ilgili sorunları büyük ölçüde çözdüklerini ve sıranın altyapıya geldiğini ifade etti. Altyapı çalışmasının içme suyu, kanalizasyon,yağmur suyu drenajı, içme suyu ve evsel atık arıtma tesisini kapsadığını dile getiren Hacı Mustafa Çetin, toplam maliyetin yaklaşık olarak 34 milyon TL’yi bulacağını belirtti. Projelendirme ve ihale sürecinin tamamlandığını anlatan Hacı Mustafa Çetin, 15 Mart 2017 Çarşamba günü faaliyetlere başlayacaklarına değindi. Şu andaki mevcut altyapı sisteminin 30 yıl önce döşendiğini ve zamanla ihtiyaca yanıt veremez hale geldiğini kaydeden Hacı Mustafa Çetin, “Hemen hemen her gün altyapı ve içme suyu ile ilgili arıza kayıtları alıyoruz. Eşme Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz, ortalama olarak 15 ila 20 arasında arıza kaydı ile uğraşıyor. Eşme için bu rakam çok yüksek ve biz bu işin pansumanla olmayacağının farkındayız. Bir hasta düşünün, karaciğeri, böbreği ve diğer organları tam olarak çalışmıyor. Her gün doktorlara gidiyor ve ilaç kullanmaktan ve ağrıyı kesmekten başka bir çare bulamıyor. Bir insanın bu koşullarda yaşaması mümkün değildir. Deyim yerindeyse,hayat insanın burnundan gelir. Yapılması gereken sağlıklı organların nakledilmesi ve hastanın hayata bağlanmasıdır. Biz de Eşme’deki altyapı konusuna bu gözle baktık ve hayatın halkın burnundan gelmemesi için sorumluluk aldık" ifadesini kullandı.

MUSTAFA ÇETİN: VATANDAŞIMIZ BU ÇALIŞMAYI İSTİYOR
Söz konusu çalışmanın Eşme’deki günlük hayatı belli bir süre aksatacağını ve bunun normal olduğunu söyleyen Mustafa Çetin, “İlçemiz için ciddi bir sorumluluk aldığımızın farkındayız. İnşaat faaliyetleri, ister istemez bütün ilçeyi belli noktalarda etkileyecek. Biz bu çalışmayı yapmak zorundayız, aksi halde çevresel ve evsel anlamda ciddi problemlerle karşı karşıya kalacağız. Sadece günlük yaşam için değil, suların daha temiz akması, derelerin kirlenmemesi ve çevrenin gelecek nesillere daha sağlıklı bir miras olarak bırakılması gerekiyor. Vatandaşımız, bir süre zahmet çekecektir, fakat zahmetin sonu rahmet olacaktır” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim