Eşme Ziraat Odası seçime gidemiyor

Türkiye de bine yakın Ziraat odası seçimler giderken Eşme İlçesi Ziraat Odası seçime gidemiyor. Ziraat Odası başkan Adayı olan Yılmaz Tozan seçimlere gidilememesine tepki gösterirken, Oda Başkanı Mahmut Arıksoy, delege seçimlerine itiraz olduğu için gün alıp seçim yapamadıklarını kaydetti.

Türkiye de mevcut bini aşkın Ziraat Odası seçimlerini tamamlarken, aktif 7 bin üyesi olan Eşme Ziraat Odasının seçimler için gün bile alamaması tepkilere neden oldu.

CHP Eşme İl Genel Meclisi Üyesi Yılmaz Tozan, Eşme Ziraat Odası seçimleri için aday olmak istediğini, ancak odanın seçimler için gün bile alamamasına anlam veremediğini söyledi. Halen Eşme Ziraat Odası başkanlığı görevini yürüten Mahmut Arıksoy ise delegelere yapılan bazı itirazlar yüzünden odanın mahkemelik olduğunu itirazların sonuçlanıncaya kadar seçim yapmalarının hukuken mümkün olmadığını açıkladı.

“Seçim Heyecanı yaşayamıyoruz”

Kendisinin Şubat ayı içerisinde yapılacak oda başkanlığı seçimlerinde aday olmak istediğini kaydeden Yılmaz Tozan, “Şubat ayı bitmeden en az 15 gün önce seçim kararı alınması gerekiyordu. Seçimlerde oy kullanacak 68 delege Aralık ayında seçimle belirlendi. Bugüne kadar Eşme Ziraat Odası’nın seçim tarihini belirleyerek Şubat ayı sonuna kadar seçimleri gerçekleştirmiş olması gerekirdi. Seçimlerde mevcut yönetim ve muhtarların oy kullanamayacağı yönünde iki kez genel merkeze itiraz yapıldı. İtirazlar kabul edilmedi. Oda Başkanı Sayın Mahmut Arıksoy, seçim için neyi bekliyor? Anlayabilmiş değilim. Türkiye de 5 milyon 500 bin üyesi olan Ziraat odalarının tamamı seçimleri başarıyla gerçekleştirdi. Biz daha gün bile alamadık. Ağız tadıyla seçim heyecanı bile yaşayamıyoruz” şeklinde yakındı.

Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!

Tozan, “Sayın Arıksoy Eşme Ziraat Odası seçimlerini geciktirmekle tüzüğe aykırı hareket etmiş ve kuralları çiğnemiş oluyor. Oda başkanı ve yönetimin görevi; odayı seçimlere hazırlamak ve güvenli bir ortamda seçimleri gerçekleştirmektedir. Sayın Arıksoy, görevini yapmak yerine topu ortada dolaştırmaktadır”

“Sıkıntı bizden kaynaklanmıyor”

Tozan’ın seçim için gün bile alamamakla itham ettiği Eşme Ziraat Odası Başkanı Mahmut Arıksoy ise seçim gidememelerinin nedenin kendisinden ve yönetimden kaynaklanmadığını savundu.

Arıksoy, “Seçim yapmak için gün bile almamamızın nedeni mahkemelik bir durumdan kaynaklanmaktadır. Delege seçimlerini yaptık. Ama bazı itirazlar oldu. Bu itirazlar sonucu Eşme Kaymakamlığı ve Eşme Tarım İlçe Müdürlüğü evrakları Ziraat Odaları Genel Merkezi’ne gönderdi. Oy kullanacak delegelerin evrakları netlik kazanmadığı için yapacak bir şeyimiz yok. Delegelerle ilgili evraklar netleşir ve ne zaman elimize gelirse bizde o vakit seçim için gün alabiliriz. Şu an beklemek zorundayız”  dedi.

Editör: TE Bilişim