Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek
  İstanbul’da faaliyet gösteren Karahallılar Vakfı tarafından 26 yıldır aralıksız olarak düzenlenen Geleneksel Tarhana Gecesi renkli görüntülere sahne oldu. 
Enerji Bakanı eski Yardımcısı Doç. Dr. Murat Mercan, Karahallı Kaymakamı Hakkı Başhan, Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu, Uşak İl Genel Meclis Üyesi Şahin Erdoğan, Karahallı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir Dursun, Karahallı Ticaret Odası Meclis Başkanı Celal Gül, Karahallılar Vakfı Kurucu Başkanı Prof. Dr. Servet Karahan, Egebir Başkanı Hüseyin Reşit Öz, Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Uşaklılar Vakfı Başkanı Cahit Karahan, Karbasanlılar Dernek Başkanı Mehmet Halil Akkuş, Buldanlılar Derneği’ni temsilen Av. Alaattin Kölgesiz, Karahallı OSB Müdürü Hüseyin Bilgin ve Özel İstanbul Hospital yönetiminin onur konuğu olarak katıldığı Geleneksel Tarhana Gecesi’nde İstanbul’ da ikamet eden 400 civarında Karahallılı bulunmaktaydı.

Mazereti nedeniyle geceye katılamayan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman büyük boy bir çelenk ve telgraf göndererek davetlilere selamlarını iletti. Ayrıca İstanbul Hospital yönetimi ile Karahallı’dan İsmail ve Mustafa Doğan’ın gönderdiği iki büyük çelenk de dikkat çekti.
Sunuculuğunu Osman Kara’nın yaptığı gece Karahallılar Vakfı Başkanı Bekir Sağsöz’ün açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra söz alan Hanımlar Komisyonu onursal başkanı Op. Dr. Hatice Karahan vakıf ve Hanımlar Komisyonu faaliyetlerinden bahsetti.
Konuşmaların ardından sahneye çıkan gecenin ilk sanatçısı Bekillili Dilek Alşahan söylediği hareketli şarkılarla özellikle genç seyircileri coşturdu. Bir saatten fazla sahnede kalan sanatçı Dilek Alşahan performansıyla genç davetlilerden tam not aldı.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da davetlilere Karahallı’dan özel olarak getirtilen tarhana çorbası ikram edildikten sonra yemek servisi başladı. Yemek sırasında sahneye çıkan Gençlik Komisyonu üyelerinden Bülent Taş, Ümit Canbaz, Hasan Karataş, Muhammet Şevke ve Ömer Yamak birlikte Harmandalı oynayarak geceye renk kattı.
Oyunun ardından ilçemize yaptığı katkılardan dolayı Doç. Dr. H.Murat Mercan’a Belediye Başkanı Ali Topçu tarafından bir plaket verildi. Geçmiş dönemlerde vakfımıza yaptığı hizmet ve katkılardan dolayı Ahmet Bursalı’ ya Prof. Dr. Servet Karahan tarafından bir plaket verildi. Gene vakfa olan katkı ve hizmetlerinden dolayı Şerif Gürel’e plaketi Bülent Taş tarafından verildi. Geceye katılamayan ancak yaptığı yağlı boya tabloyu vakıf yönetimine hediye eden emekli öğretmen ve amatör ressam Kumru Zora’nın tablosu sergilenerek kendisine teşekkür edildi.

Plaket töreninin ardından sahneye çıkan Prof. Dr. Servet Karahan, Bekir Sağsöz, Şerif Gürel ve Bülent Taş’dan oluşan ekip oynadıkları Kerimoğlu zeybeği ile geceye ayrı bir renk kattı. İkinci plaket töreninde Karahallılar Vakfı’na yaptıkları maddi ve manevi katkılardan dolayı plaketle ödüllendirilen hayırseverlerimizin plaketleri H.Murat Mercan, Kaymakam Hakkı Başhan, Belediye Başkanı Ali Topçu, Vakıf Başkanı Bekir Sağsöz ve Op. Dr.Hatice Karahan tarafından verildi.
Bu yılın plaket verilen isimleri H.Murat Mercan. Dr. Nihat Süzek, Ahmet Bursalı, Fedayi Vural, Fevzi Acar, Bülent Tezcan, Şerif Gürel ve Sarayland Mobilya adına Mevlüt Zora oldu. Mazereti nedeniyle geceye katılamayan Dr. Nihat Süzek’in plaketi posta yoluyla Denizli’ye gönderilecek.
Gecenin final bölümünde sahneye çıkan Çivrilli sanatçı Efe Güngör son albümünden sunduğu parçalar ve yerel türkülerle seyircilerden büyük alkış topladı. Sahne performansı ve sempatik tavırlarıyla sanatçı Efe Güngör unutulmaz bir gece yaşattı.
Gelen istek üzerine orkestranın çaldığı müzik eşliğinde Karahallı Belediye Başkanı Ali Topçu ve Karahallılar Vakfı Başkanı Bekir Sağsöz Aydın zeybeği oynadılar. Emekli öğretmen olan Topçu ve Sağsöz’ün başarılı oyunu ilgiyle izlenirken alkış topladı.
İki saat sahnede kalan sanatçı Efe Güngör ve orkestrasının icra ettiği canlı müzik eşliğinde özellikle gençler olmak üzere davetliler doyasıya eğlenme imkanı buldu.
Editör: TE Bilişim