Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı! Uşak'taki zammın özeti: CHP 1 TL’ye çayın altına gizledi; AK Parti olur verdiği karara karşı çıktı!
Uşak'ın  ve Kütahya'nın ortak değeri Murat Dağı'na kurulması planlanan ve ÇED raporu verilen altın madenin kurulumu izinleri için süre daralıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, Uşak ve Kütahya'daki doğal yaşamın korunması için söz konusu iznin iptal edilmesini istedi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, "Altın madeni açılması ile sayısız canlıya ve bize yaşam kaynağı olan Murat Dağı’nda milyonlarca ağaç kesilecek, kuşlar, memeliler, geyikler, yaban canlıları, binlerce endemic bitki yok olacaktır.”diyerek sözlerine şöyle devam etti:”  Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Murat Dağı’nda siyanürlü altın madeni işletmesi açılması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından olumlu bulunarak ÇED raporu verilmesinin 28. Günü. Altın madeni açılması ile sayısız canlıya ve bize yaşam kaynağı olan Murat Dağı’nda milyonlarca ağaç kesilecek, kuşlar, memeliler, geyikler, yaban canlıları, binlerce endemic bitki yok olacaktır. Maden patlatmaları ile yer altı ve yer üstü suları yön değiştirecek, termal sular, nehirler kuruyacak, kuraklık ve çölleşme meydana gelecektir" dedi. "Murat Dağı’na açılacak siyanürlü altın madeni işletmesi ile Murat Çayı, Porsuk ve Sakarya Nehirleri, Susurluk Çayı, Gediz Nehri, Büyük Menderes Nehri ağır metallerle zehir akacak. Ankara ve batısında kalan tüm Anadolu toprakları, suları, milyonlarca insanımızın yaşadığı şehirlerimiz, en verimli ovalarımız ağır metallerle zehirlenecek ve etkisi milyonlarca yıl geçmeyecek bir kirlilik oluşacaktır" diyen Şahbaz, şöyle devam etti: "Bunun sonuçları bizim için kaçınılmaz olarak kanser, acı ve ölüm olacaktır. Biz yok saysak, başımızı kuma gömsek de bu acı son bizi ve binlerce yıl torunlarımızı bulacaktır. Yapabileceğimiz ne varsa bugün yapılacaktır. Bizlere yaşam veren, binlerce uygarlığı taşıyan Murat Dağı şimdi de biz evlatlarından biraz vefa bekliyor. Gelin bu katliama dur diyelim. 
Gelin Murat Dağı’mıza, yaşam kaynağımıza, sahip çıkalım. Altın madenine dur diyelim.”

Öte yandan Uşak ve Kütahya'nın sınırlarındaki Murat Dağı'na altın madeni kurmak isteyen firma, söz konusu projeye internet sitesinde yer verdi. Firma, 2016'dan beri Uşak'taki faaliyetlerini aktif bir şekilde devam ettirdiğini bildirdi. 

EDİTÖRÜN NOTU: FOTOĞRAF TEMSİLİDİR... 
Editör: TE Bilişim