Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!
 Uşak’ta 3. Yılında Gezi olayları için anma etkinliği

3. yıl önce İstanbul'da meydana gelen Gezi Park'ı eylemlerinde yaşamını yitirenler için Uşak’ta anma töreni düzenlendi.

İstanbul Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılması için alana dozerlerin girmesiyle başlayan ve tüm yurda yayılan Gezi Direnişi’nin yıldönümü için Tiritoğlu Parkı’nda yaklaşık 100 kişi toplandı. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de herhangi bir olay çıkmaması için 100 den fazla polisle önlem aldı.

“GEZİ’DE YİTİRDİKLERİMİZ GİBİ GEZİ’DE YAŞLANMAYACAK”

İstanbul Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılması için alana dozerlerin girmesiyle başlayan ve tüm yurda yayılan Gezi Direnişi’nin yıldönümü için kendilerine “Gezi Bileşenleri” adını veren yaklaşık 100 kişilik bir grup, Tiritoğlu Parkı’nda bir araya geldi.

Gezi olayları sırasında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı dövizleri taşıyan grup, çeşitli sloganlar atarak Atapark’a doğru yürüyüşe geçti. Burada Gezi olayları sırasında yaşamını yitirenlerin isimleri okunurken, anma toplantısına katılanlar hep birlikte "Burada" diye bağırdılar. Daha sonra gezi parkı eylemlerinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Grup sözcüsü Bahar Albayrak tarafından okunan ortak basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

"Gezi Parkı başta olmak üzere, yaşam alanlarımıza amansız ve hukuksuz bir şiddetle saldıranların karşısında omuz omuza verdik. Gençlerimizin yaratıcı zekasıyla, annelerimizin kucaklayan şefkatiyle, işçi kardeşlerimizin emekten gelen gücüyle, kadınlarımızın gür sesiyle, LGBTİ bireylerimizin biz de varız çığlığıyla el ele verip dayanışmamızı ve direnişimizi büyüttük. Bu onurlu direniş ve evrensel dayanışma karşısında çaresizlerin, korkakların günden güne daha da kirlenen politikalarına, günden güne tırmandırılan şiddetine, adaletsizliğine karşı, biz Gezi'nin çapulcuları, onlarca ayrı dille, sesle, renkle bir arada durduk, nefes aldık. Gezi bu ülkenin imdat çığlığı, direnme refleksi, derin bir nefes alışıdır!"

“ÜLKE TARİHİNE SİLİNMEYECEK BİR MİRAS BIRAKTILAR”

Albayrak,"Şiddet ortamını küçük ve çirkin hesaplarıyla körükleyenlere, çatışma ve katliamlara göz yumarak yaşamlarımızı, yaşam alanlarımızı tehdit edenlere, ayrımcı politikalarıyla toplumu kutuplaştıranlara rağmen, bir aradayız. Türkü-Kürdü, Alevi'si-Sünni'si, Ermeni'si-Ezidi'si ile bir aradayız, buradayız. Gezi’yi karalamaya çalışanlarda kötücül bir imgeye dönüştürmeye çalışanlarda kriminalize etmeye çalışanlarında tek amacı bu şarkıyı susturmak, en azından unutturmak. Kimseden emir almadan, kendisi için değil bu ülkenin ruhu için kendini siper ederek ülke tarihinde silinmeyecek bir miras bırakarak can verdi. Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Hasan Ferit Gedik, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan ve Berkin Elvan nasıl ki bizden ayrıldıkları yaşta kalacak ve nasıl ki onları hep o gülen yüzleri ve kararlı direnişleriyle hatırlayacaksak; işte Gezi’de bu gençler gibi yaşlanmayacak” şeklinde Gezi’de yitirilenleri andı.

Editör: TE Bilişim