Göğem Göleti cazibe merkezi oluyor

Uşak İl Genel Meclisi Mart ayı toplantısında önümüzdeki 5 yıl içerisinde hayata geçirilmesi planlanan Göğem Göleti Rekrasyon çevresinde yeni yapılanma planı görüşüldü.

Uşak İl Genel Meclisi 12. Dönem Mart Ayı 1. Oturumu Mehmet Nacar Başkanlığında gerçekleştirildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu, merkeze bağlı Göğem Köyü  Göleti çevresinde “Rekrasyon Amaçlı İmar Planı” yapılması konusunda olumlu görüş bildirdi. Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Uşak İl Genel Meclisi . İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Abdülkadir Kılınç tarafından okunan rapora göre, Göğem Göleti çevresinde yapılacak rekrasyon amaçlı imar planı sonucu gölet çevresinde;  organik tarım alanları , meyve ve sebze tarımına yönelik alanlar,  ahşap evler ,  izci kampı,  tracking alanları , gölet çevresinde yoğunlaştırılmış rekreasyon alanları, su ürünleri yetiştiriciliği ve balıkçılık faaliyetleri yapılarak, ilimize  Göğem  Göleti’ni kazandırmak,  böylece iç ve dış turizme katkı sağlamak hedefleniyor.

Genellikle bu tip rerasyon imar planlarında;  basketbol sahası , futbol sahası, alan tenisi , yüzme havuzu , kum voleybolu , danışma ,  revir , yemekhane,  derslik,  çadır yerleri,  duş, WC, soyunma kabinleri , meydan , yarı açık mekan, amfi , tırmanma şeridi,  çeşme, ahşap donanımlar, iskele, kütük ev, cafe, wc, piknik masası, oturma bankları, çocuk oyun aletleri, köprü, su bitkisi havuzu, çocuk su oyunları parkuru, yürüme yolu, bisiklet yolu , dere, otopark, tarımsal satış birimi, yel değirmeni gibi yapılar yer alıyor.

Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu Uşak'ta çalınan 2 TIR yedek parça olmaktan son anda kurtuldu

İl Genel Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen rekreasyon amaçlı imar planını bir yıl içerisinde hazırlanması, 5 yıl içerisinde de hayata geçirilmesi bekleniyor. Uşak İl Genel Meclisi’nin 30 Mart yerel seçimlerinde seçilmesinin yıl dönümünü kutlayan Mehmet Nacar, “Bir yıldır İl genel meclisi olarak, tüm üyelerimizin ve parti grup başkan vekillerinin özverili ve sağduyulu davranışlarından dolayı hepinizi kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi. Grup başkanvekilelri de bir yılı değerlendrerek hayırlı uğurlu olması dileklerini ilettiler. Daha sonra İl Özel İdaresi 2014 Yılı faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi. Bu maddenin görüşülmesi öncesi Uşak İl özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, Uşak Valisi Seddar Yavuz’un İl Genel Meclisi üyelerinin yazdığı mektubu okudu. Mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Performans esaslı bütçeleme; mali saydamlık ve hesap verilebilirliği sağlama amacıyla kamu kaynaklarının etkin, ekonomik ve verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla geliştiirlmiştir. Performans esaslı bütçeleme sisteminin temel unsurları; Stratejik Plan, Performans Programı ve Faaliyet Raporudur.

Kamu yönetiminde mali saydamlık ve hesap verme sorumluluğu prensibi çerçevesinde; 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41. Maddesi ile 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 39. Maddesi gereğince ve Kamu İdarelerince hazırlanacak Faaliyet raporu hazırlanmıştır

2014 Yılı Faaliyet Raporu, 2010-2014 Stratejik Planında yer alan amaç ve hedefler doğrultusunda 2014 Yılı Performans Programında yer alan faaliyetlerin ve performans göstergelerinin gerçekleştirme sonuçlarını göstermektedir.

Faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen İl Genel Meclisi Başkanı ve İl Genel Meclisi üyelerine, İl Özel İdaresi Genel Sekreterine, birim müdürleri ve çalışanlarına teşekkürlerimi sunar, başarılı çalışmaların devamını dilerim.”

 Daha sonra Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Cebeci, 2014 yılı İl Özel İdaresi gelirlerinin 43 milyon803 bin 683 TL, giderlerinin ise; 29 milyon 7699 bin 882 TL olduğunu açıkladı. Uşak İl Özel İdaresi 2014 yılı Faaliyet Raporu oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim