Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi
 GÖNÜLDEN GÖNÜLE PROJESİ UMUT OLDU

“Gönülden Gönüle” projesi ile Türk İdareciler Derneği'nin 2008 yılı "Yılın Kaymakamı" ödülüne layık gördüğü ve dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden ödülünü alan Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak Valiliğinde geçirdiği 8 ay boyunca 350 aileyi ziyaret ederek, Uşak’ta da gönül köprüsü kurmayı başardı.

Eşi Selda Yavuz ile birlikte hergün ihtiyaç sahibi bir aileyi ziyaret ederek, maddi sıkıntılarının giderilmesinde yardımcı olan Vali Yavuz, “Gönülden Gönüle projesi ile bir olmayı ve birlikte olmayı amaçladıklarını” kaydetti.

Yoğun iş temposuna rağmen, tespit edilen bir yoksul aileyi eşi Selda Yavuz ile birlikte ziyaret etmeyi ihmal etmeyen Vali Yavuz, yardıma muhtaç insanların sıkıntılarını dinleyerek, onlarla dertleşiyor ve sıkıntılarını çözüme kavuşturuyor.

 

“DEVLETİN SICAKLIĞINI VE HOŞGÖRÜSÜNÜ HİSSETTİRMEK İSTİYORUZ”

 

“Gönülden Gönüle” projesi hakkında bilgi veren Vali Yavuz, “Uşak, ilçe ve köylerinde, yardıma muhtaç aileleri önce tespit ediyoruz. Sorunlarını yerinde görerek özüm üretiyoruz. Yardıma muhtaç kişi veya ailelerin tüm sorunlarına köklü çözüm arıyor ve çözünceye kadar takipçisi oluyoruz” bilgisini verdi.

Proje kapsamında yardıma muhtaç ailelerin sadece ekonomik sorunlarını çözme işinin olmadığını belirten Yavuz, “Projemizin birçok ayağı var. Gönülden Gönüle projesinin asıl amacı, ihtiyaç sahibi kişilerin sorunlarının çözümünü sağlamanın yanı sıra devletimizin sıcak, hoşgörülü elinin her zaman yanlarında olduğu göstermek. Bir araya geldiğimiz ailelerimizin sorunlarını öğrenerek, sıkıntıya neden olan konuların nasıl giderilebileceğini görüşüyoruz, önerilerde bulunuyoruz. Kişinin şartlarını inceliyor, evde fiziki olarak yapılması gereken işler varsa, akan çatısı, bozuk kapısı, arızalı eşyası gibi bunları gideriyor, çalışmak isteyenlere iş buluyor, çocukların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hayırseverden burs temin ediyoruz. Sağlıktan güvenlik sorunlarına kadar her türlü konuyu çözmeye çalışıyoruz" dedi.

 

VALİYİ ŞAŞIRTAN AİLELER VAR

 

Gönülden gönüle projesini uygularken yardıma muhtaç olduğu halde hiçbir yardım talep etmeyen ve hiçbir yardım kuruluşuna baş vurmayan ailelere rastladığını söyleyen Yavuz, “Projemiz ilçe ve köylerde de hayat buluyor.  Gönülden Gönüle projesiyle bir olmayı, birlikte olmayı, tek olmayı amaçlıyoruz. Onların en ufak sıkıntısı benim sıkıntım. Bu anlayışla projeyi yürütüyoruz. Umut ediyorum ki bir kaç ay sonra ilimizin tamamında tüm ihtiyaç sahibi kişilerle bizzat tanışmış sorunlarının belki tamamını değil ama büyük bölümünü çözmüş olacağız" diyerek sözlerine son verdi.

 

GÖNÜLDEN GÖNÜLE PROJESİ ÖDÜL KAZANDIRDI

 

Urfa Siverek kaymakamlığı sırasında Siverek ve köylerini suya kavuşturarak, yıldızı parlayan Uşak Valisi Yavuz, 2007 yılında atandığı Antalya Kmer kaymakamlığı görevinde, kendi ürünü olan, “Gönülden Gönüle” projesini hayata geçirdi.

Proje uygulamasında yönetici olduğu bölgede, ihtiyaç sahiplerini bizzat yaşadığı alanda ziyaret ederek ihtiyaçlarını gideren Yavuz, yönetici olduğu halka, devletin her zaman yanlarında olduğunu ve şefkatli kollarının her daim halka açık olduğunun da mesajını verdi.  Daha sonra atandığı İstanbul Gaziosmanpaşa İlçesinde de projesini başarıyla uygulayan Vali yavuz’un bu çalışmaları kendisine bir ödül da kazandırdı.

Türk İdareciler Derneği' 2008 yılı "Yılın Kaymakamı" olarak Kaymakam Seddar Yavuz’u seçti. Yavuz, düzenlenen bir törenle ödülünü dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden aldı. Bu başarılı çalışmaları 2014 yılı Şubat ayında, Kaymakam Yavuz’a Uşak Valiliği makamına terfi etmesini sağladı.

 

Editör: TE Bilişim