Sorkun, yüksek enflasyon nedeniyle yaşanan fiyat artışlarının emekçileri derinden etkilediğini söyledi. Sorkun, “Gelirlerimizin kiramızı zor karşıladığı bir dönemdeyiz. Belediyelerde gece-gündüz, yaz-kış demeden 24 saat şehre hizmet eden arkadaşlarımızın daha iyi ücretleri almaları konusunda çabalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın da çabalarıyla asgari ücrette fiyat yeniden belirlendi. Büyük bir mücadelenin sonunda ilk kez bu yıl asgari ücret belirlenirken ücretlilerin, asgari ücret tutarındaki gelirlerinin vergi dışı bırakılmasını başardık. 2021 yılından başlayarak devam eden yüksek enflasyon ve getirdiği hayat pahalılığı, pandeminin etkileri, Rusya-Ukrayna Savaşı, güneyimizdeki terör odaklarının Türkiye’ye yönelik saldırıları, Karabağ’da yaşadığımız savaş, Libya ile ilgili Doğu Akdeniz’de yaşadığımız ciddi sıkıntıların hepsi, aslında Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu ekonomik zorluğun sebebidir. Çalışanların elde ettikleri ücretler kısa bir sürede sembolik hale geliyor. Ücretler üzerindeki vergi baskısının azaltılması gerekiyor. HAK-İŞ olarak vergi dilimlerinin düzenlenmesini, bütün çalışanlar için gelir vergisi oranlarının kriz dönemi bitene kadar sınırlandırılmasını öneriyoruz” dedi. 

Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun

Kayıtdışı istihdama da dikkat çeken Sorkun, şöyle konuştu: “Çalışanların yüzde 30’u kayıt dışı istihdamın içerisinde. Bunların çalıştığı yerlerde vergi verilmiyor, sigorta ödenmiyor ama bunlar bir kısım temel haklardan aynen yararlanıyorlar. Kayıt dışını kayıt altına almamız gerekiyor. Bunun yolu da sendikalaşmanın önünü açmaktır. Devletimizi, hükümetimizi, bu alandaki muhataplarımızı ikna edeceğiz. Sendikal hareketin güçlenmesi, sendikaların büyümesi; kayıt dışını ortadan kaldırmak, ölümlü iş kazalarını yüzde 1’in altına çekmek, sosyal güvenlik sistemimizi güçlendirmeyi sağlıyor. HAK-İŞ olarak, bu konuyu düzenli bir şekilde gündeme taşıyacağız.”

Editör: TE Bilişim