Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi
Uşak Belediyesi bünyesindeki UTAŞ’tan çıkarıldıkları gerekçesiyle eylem yapan ve HAK İŞ Uşak İl Temsilciliği’nin kendileriyle ilgilenmediğini belirten işçilerin açıklamalarına, HAK İŞ Uşak İl Temsilcisi Recep Sorkun yanıt verdi. İşten çıkarılan işçi sayısının 170 değil 39 olduğunu belirten Recep Sorkun, konuyla ilgili 23 Temmuz 2019 Salı günü, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’la bir görüşme yaptığını ve temizlik işleri bünyesinde çalışmak isteyenlerin kalıcı olarak istihdam edileceğinin sözünü aldığını ifade etti. 

Dava açmak isteyen işçilere de avukat tuttuğunu ve 1 Nolu Noter’e yönlendirdiğini kaydeden Recep Sorkun, “1 Nolu Noter’de 11 tane avukatın listesi var. Dava açmak isteyenler gitsinler, vekaletini versinler ve davalarını açalım. Kendilerine söyledim ve şu anda sadece yalan söylüyorlar. Toplantı yaptım, dava açmak isteyenler gitsinler Notere ve davalarımızı açalım dedim. Sadece 2 kişi geldi. İşten çıkarılan kişi sayısı 39 ve neden 170 dediklerini bilmiyorum. Sendika genel merkezini de aramışlar ve 700 kişi olduğu ifade etmişler. Bunlar da yanlış” dedi.

“BAŞKAN’LA KONUŞTUM, ‘TEMİZLİK İŞLERİNDE HEPSİNİ ÇALIŞTIRIRIM’ DEDİ”
İşçilerin durumunu 23 Temmuz 2019 Salı günü Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’la değerlendirdiğini anlatan Recep Sorkun, şöyle söyledi: “Geçen hafta Salı günü bu konuyu bizzat Mehmet Çakın’la görüştüm ve arkadaşlara mesaj attım ve neticeyi bildireceğimi ifade ettim.  Belediye Başkanı Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde işe başlamak kaydıyla işe alırım diyor.  Orada eylem yapanlardan 1 tanesini Temizlik İşleri Müdürlüğüne çalışmak üzere yolladılar ve burada çalışmak istemediği için işi bıraktı. Şoför olduğu için başka bir işte çalışmak istemediğini ifade etmiş. Dava açmak için de 2 kişi dışında kimse gelmedi.  Belediyede UTAŞ yaklaşık 800 işçi var. Bunların hepsini attığında kimi çalıştıracaklar. Şu anda Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne adam aranıyor. İş garantisi ve mesai de ödenecekti ve buna rağmen gitmiyorlar.  Yarın başlayacağım diyorlarsa belediye başkanına rica edeceğim ve temizlik işlerinde işbaşı yaptırım. Şoför olup da park ve bahçelere gidip çalışanlar var”. 
    
 
Editör: TE Bilişim