Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Halkının Halep’de yaşanan büyük sıkıntılara karşı tek vücut olduğunu kaydederken, “ Vatandaşlarımızdan Halep için kuru gıda, un ve nakdi yardımlarını bekliyoruz” dedi. Uzun süredir Suriye’nin Halep kentinde yaşanan insanlık dışı saldırılara, Uşak’taki kuruluşlar ve vatandaşlar da sessiz kalmadı. İstanbul'dan Cilvegözü Sınır Kapısı'na "Halep'e Yol Açın" kampanyasıyla yola çıkan konvoylar Uşak’a geldi ve dualarla Konya istikametine doğru uğurlandı. Ayrıca 15 Temmuz Şehitler Meydanına kurulan “Şefkat Çadırının” açılışı yapılarak Halep’de zulüm gören Müslümanlara yardım malzemeleri toplanılmaya başlandı. Vatandaşlar çadıra gıda paketi, un ve battaniye yardımlarında bulanabileceği gibi bu malzemelerin tutarı nakit yardımında da bulunabilecekler. Uğurlama törenine Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, Uşak Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sivil Toplum Kuruluşları Olarak Sessiz Kalmayacağız

Burada Sivil Toplum Kuruluşları adına bir açıklama yapan Mehmet Karaçallık, Suriye’de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştirildiğini ve uluslar arası kamuoyunun bu duruma sessiz kaldığına değindi. Karaçallık, “Saldırıların başladığı günden bu yana Suriye’ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren tüm sivil toplum kuruluşları olarak sessiz kalmayacağız. İstanbul Kazlıçeşme Meydanı’ndan yola çıkan konvoyumuz 81 ilde Halep’e yardım için hareketliliğe başladı. Konvoyun son durağı olan Cilvegözü sınır kapısında bir basın açıklamasıyla katliamların durması ve insani yardım koridoru açılarak bu yardımların ulaştırılması çağrısı yapılacaktır. Bu amaçla Suriye halkının yanında olduğumuzu göstermek üzere gerçekleştireceğimiz bu organisazyon için tüm kişi ve kuruluşlar davet edilmiştir. İlimizde bu maksatla hazırlıklar yapılarak, dualarla konvoyumuz uğurlanacaktır. Aynı zamanda bu maksatla açılmış olan çadırımız da süresi dahilince yardımları toplamaya devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Müslüman Kardeşlerimizin Yanındayız

Türk Milletinin her zaman zorda olanların yanında zalimin de karşısında yer aldığına dikkat çeken Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Halep dendiğinde ciğerimiz yanıyor, yüreğimiz dağlanıyor, gözlerimiz doluyor. Uşak olarak buradayız. Halep için yardımlarımızı yapmaya hazırız. Buradan “Halep’e yol açın” konvoyunu dualarla uğurlayacağız İnşallah. Akabinde ise Uşak Valiliği, Uşak Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak burada Halep için “Şefkat Çadırımızın” açılışını yapacağız. Biliyoruz ki; Halep’de zulüm gören kardeşlerimiz sırf inançlı oldukları, bu devlet ve milletle gönül bağı olduğu için katlediliyor. Onun için tüm halkımızla birlikte öncelikle dualarımızla sonrasında ise maddi ve manevi desteklerimizle birlikte Suriye’de, Halep’te ve dünyanın her tarafında zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

Halep İçin Gerekeni Yapmaya Hazırız

Başkan Cahan, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ifade ettiği gibi; nerede bir mazlum varsa biz yanındayız. Tüm terör örgütlerine karşı seferberlik halindeyiz. Uşak olarak da nasıl 15 Temmuz’da darbecilere geçit vermeyip vatanımızı, milletimizi koruduysak, Halep içinde aynısını yapmaya hazırız. Rabbim orada ki kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Halep için buraya gelen tüm kuruluşlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

İçimiz Yanıyor

AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş ise, “Halep için hepimiz buradayız. İçimiz yanıyor. Halep bizim 82. vilayetimiz. Maddi ve manevi her türlü desteği can-ı gönülden vermeye hazırız. Konvoyumuzu dualarla gönderip Halep’teki kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Yardım çadırına göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

Üzerimize Düşen Görevi Yerine Getirmeliyiz

Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy ise birlik ve beraberliğin doruklarda yaşanması gerektiğini belirtirken, “Halep’teki kardeşlerimiz bütün dünyanın gözü önünde büyük sıkıntılar içersindeler. Bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getirmek istiyoruz. İşte bugün de yardım çadırımızı açıp,  öncü konvoyumuzu uğurlayacağız. Bu hayırlı etkinliğe duyarlılık gösteren herkese teşekkür etmek istiyorum” diyerek sözlerine son verdi.

İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı
Editör: TE Bilişim