Uşak Pamuklu Dokumacılar Odası’nda genel kurul yapıldı ve uzunca bir süredir odanın başkanlığı yapan Saadettin Öztürk, görevi Adil Samancı’ya devretti. Genel kurul toplantısında, dikkat çeken olay ise, rakipler arasında çıkan yeni sanayi sitesi yapımıyla ilgili tartışma oldu. Saadetin Öztürk, rakibi olan ve yaklaşık 7 yıldır yapımı tamamlanmayan yeni sanayi sitesi kooperatifi yöneticisi Adil Samancı’nın “Odamızı birilerinin vakit geçireceği ve çay kahve muhabbeti yapacak bir yer olmaktan uzak tutacağız” sözlerine yanıt verdi.  

                ÖZTÜRK: ESNAF SİTESİ İÇİN 1 ÇİVİ DAHİ ÇAKILMADI

                Birlik başkanlığı döneminde kente 108 işletmenin yer aldığı bir dokumacılar sitesinin yapımı için verdiği emeklere değinen Saadettin Öztürk, “Dokumacıların kooperatif vardı ve 8 yıldır bir çivi dahi çakılmadı. Adil kardeşimiz bu konuyla ilgili bize bilgi vermeliydi. Bizim 2008’de TOKİ’ye yaptırdığımız 108 dükkan var ve 8 sefer Ankara’ya giderek bunu başardık. Ankara’ya çıkarma yaptık ve Uşak Valimiz Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, UTSO Başkanı İsmail Karaman ve birlik başkanı olarak da ben katılmıştım. O gün Erdoğan Bayraktar TOKİ Başkanıydı ve masanın etrafında 3 vekille bizi gördü ve bunu istediğimizi söyledik. Bunu ihaleye çıkardı ve şu anda arkadaşlarımın bir çoğu orada kendi üretimlerini yapıyorlar. Biz isterdik ki 1 Eylül Sanayi Sitesi de böyle olsun. Ama maalesef orada bir olay oldu ve bugün 600 esnafımız mağdur olmuştur. Bizim yaptıklarımız her zaman yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

                “Biz kooperatifin kurulmasında öncüydük ve o dönemde Başkan Nurullah Cahan’a gittik ve biz TOKİ tarafından yapılmasını istedik” diyen Öztürk, şöyle konuştu: “Hatta biz esnafın da bu imkandan yararlanmasını istedik. Şu anda ortada bir şey yok. Ben icraat isterim. Siz sosyal medyada hep başkanlarla kavga ettiniz ve çatıştınız. Sosyal medya üzerinden bir birine taş atmak doğru değil, belediye yanında olacak. Valilik yanında olacak ki bu iş öyle çözülecek. Bir an önce yapılırsa en çok sevinen kişi ben olurum. Ama icraat görmek isterim”

                SAMANCI: SAADETTİN ÖZTÜRK SADECE 1 KEZ KAHVEYE İÇMEYE GELDİ

                Saadettin Öztürk’ün eleştirilerine yanıt veren Adil Samancı, “Şu anda pamuklu dokumacılar esnaf odasının genel kurulunu yapıyoruz ve 4 ay sonra kooperatifin genel kurulu var. Hiç yeri dahi belli değil diyor başkan. Ama tapu da var. 8 yıl değil 7 yıl oldu. Hiçbir zaman kooperatifimizi ziyaret etmedi. 1 kez kahve içmeye geldi ve biz ondan yardımcı olmasını bekledik ama çok şükür hiç gelmedi. Biz defalarca geldiğimizde her şeyi anlattık ve tapularımız da burada. Gelene her şeyi anlatırız.”

                ATALAY SAVAŞ: TOPLANTILAR SAADETTİN ÖZTÜRK’Ü GÖRMEDİM

2 aday arasındaki tartışmaya genel kurulun divan başkanı ve Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş da katıldı. Savaş, “Ben birlik başkanı olarak şahit olduğum konuyu söylemek isterim. Ben birlik başkanlığı yaptığım için hafiften bize de geldi. Ben o kooperatifin toplantılarına birlik başkanı olarak gittim. Olumlu ve olumsuzluklar oldu. Başkan son dönemde müjdeler verdi ve orada ziraat aletleri odası ve marangozlar odası da vardı. Ama ben Saadettin Öztük’ü orada görmedim” ifadelerini kullandı.

HASAN KURNAZ: BENİM GENEL KURULDA BUNU YAP SENİ EVİRE ÇEVİRE DÖVERİM

Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış! Ulubey Belediye Başkanı, yararlandığı projenin reklamını yapmış!

                Atalay Savaş’ın divan başkanı olduğunu ve tarafsız kalması gerekçesiyle genel kurulun yapıldığı mekandaki orta alana çıkan Uşak Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz, “Taraflısınız divan başkanı. Cümle başkanların hepsi burada tarafsız olmalısın. Divan başkanıymış, benimkinde böyle divan başkanlığı yap seni böyle çevire çevire döverim. Adam ol, böyle divan başkanlığı mı olur?” dedi. Bu sözler üzerine Atalay Savaş, “Ben de sırtımı dönüveririm. El kaldırmam” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim