HAYDİ UŞAK KİTAP OKUYORUZ

Genç şair ve yazar Cemal Ulu’nun koordine ettiği,”Haydi Uşak Kitap Okuyoruz” etkinliğinin ilki İslamoğlu Kültür ve Sanat Evi’nde 20 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Amacının, bütün Uşak halkını kitap okumaya teşvik ederek, gönülden gönüle köprü kurmak olduğunu kaydeden proje koordinatörü Cemal Ulu, “İlk etkinliğimize 20 kişinin gelmesi gayet sevindirici bir olaydır” dedi.

“İLK EMİR “OKU”

Çay ve çeşitli ikramlar eşliğinde kitap ve şiir okunduğunu belirten Ulu, “Okumak kutsal bir emirdir. Dünyanın en güzel kitabının ilk ayetleri “ Oku “ diye başlar. Maalesef bizler her zaman ki olduğu gibi bu emri yerine getiremiyoruz. Türkiye’de kitap okuma oranı söylenemeyecek kadar utanç verici bir rakam. Bu yazarların ve şairlerin sürekli takibinde olan bir olaydır. Ve her yazar ve şair bu duruma el atmıştır ve okumak konusunda çok çaba harcamıştır. Yine bu durumu göz önünde bulundurarak bende kendi memleketim olan Uşak’ta bu durumu ele almak istedim. Ve İslamoğlu Kültür Sanat Evinde Uşak sanatçıları toplantısında Uşak Belediyesi Kültür Sanat sorumlusu Sayın Doğukan Alsay’ın ve Belediyemizin destekleriyle bize İslamoğlu Kültür Sanat Evinde yer verildi.  Ve Uşak’ta bir kitap okuma etkinliği yapma kararı aldık” bilgisini verdi.

Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi Uşak'ta sahibi yabancı olan 5 ruhsatsız işyeri mühürlendi

“KATILIM SEVİNDİRİCİ”

 ilki gerçekleştirilen kitap okuma gününde yaklaşık olarak 10 kişi falan gelir diye tahmin Ettiğini söyleyen Cemal Ulu, “İlk etkinliğimize 20 kişi katıldı. Hatta İslamoğlu Kültür Sanat Evini yerini bulamayanlar ve erken gelip kapalı görünce geri gidenler olmuş. 20 kişi ile 45 dakika kitap okuduk. İzlenimlerim; herkesin aşk ile kitap okuduğu oldu. Ardından çay eşliğinde sohbet edip şiir dinletisi yaptık. Katılımcılara Sinada Dergisi ve şahsıma ait olan Belki Bir Umuttu kitabını hediye ettik. Katılımcılar çok beğendi ve çok memnun oldu. Etkinliğimizi her Cuma saat 19.00 ile 20.30 arası İslamoğlu Kültür Sanat evinde olacak. Herkes kitapları ile gelip katılabilir. Ayrıca ilerleyen zamanlarda sanatçı dostlarımız olacak. Mevsim artık bize sıcaklığını gösterdiğinde parklara, caddelere çıkacağız. Çünkü bizim asıl amacımız halkımızı kitap okumaya teşvik etmek. İlk haftadan 20 kişilik bir katılım sağladık. Hedefimiz her hafta bu sayıyı arttırmak. Ben bütün katılımcılara teşekkür ediyor ve bütün Uşak’ı bu etkinliğe davet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim