Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun

Şehit oğlu için kendisine bağlanan maaşla Eşme’ye okul yaptıran Eşe Eğerci, bu sefer de şehitlik maaşını, koronavirüsle mücadele için başlatılan “Biz bize yeteriz” isimli kampanyaya bağışladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “Eşe Egerci”ye teşekkür ederim başlıklı bir metin paylaştı. Güneş, “Uşak ili, Eşme ilçesi, Konak köyünde hayvancılıkla uğraşan Halil Eğerçi ve eşi Eşe Eğerçi diye bir annemiz yaşamaktadır. Bunlar uzun yıllar hayvancılıkla geçimini sağlamışlar. Hayvanları otlatmak için yazın Afyon Sultan dağında, kışın Konak köyünde yaşarlar. Ailemizin 4’ü erkek ve 2’si kız 6 çocukları vardır. Oğlanlarından Mustafa Eğerçi 1998 yılında Van ilimizde askerlik görevini yapar iken hain terörist saldırısı sonucu şehit olur. Aile bundan sonra gezci hayvancılığı bırakır. Diğer oğlanları Konak köyünde çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağlamaya devam ederler. 2012 yılında Eşe teyzenin eşi Halil Eğerçi hakkın rahmetine kavuşur. Eşine de bir nasihatta bulunur. Ailenin devletten hiçbir beklentileri olmamalarını rağmen devletimizin her şehit ailesine yardım mahiyetinde yaptığı yardımı ve şehitlik maaşını bu ailemize de bağlar. Şehit yakınlarından iki kişiyi devlette istihdam imkanı verdiği halde kardeşleri biz köyde hayvancılık ve çifilik yaparız, bunu kabul etmeyiz derler. Çünkü vatan savunması kutsaldır, orası peygamber ocağıdır. Şehitlik dinimizde en kutsal mertebedir. Parasal karşılığı asla olamaz. Bu biriken şehitlik maaşına kendileri dokunmazlar. Halil amca da eşine bununla hayır yapalım der ama kendinin ömrü vefa etmez ve bu görevi eşine bırakır. Eşe Teyze şehitlik maaşı birikinçe bunu Mehmetçik vakfına bağışlar. Toplu verilen para ile Eşe Teyze bir okul yaptırmak ister. 2012 yılında bizimle irtibat kurar. 250 bin TL ile okul yaptırmak mümkün değildir. Ama bu para bizim için milyarca liradan çok daha kıymetlidir. Eşe Teyzemizin verdiği para ile Eşme Mustafa Eğerçi İmam Hatip Lisesine başladık gerisini o zamanki Milli Eğitim bakanımız kendilerine şükranlarımızı arz ediyorum Sayın Nabi Avcı çok destek verdi. Okulu kısa sürede tamamladık ve şehidimizin ismini okulumuza verdik. Allah ailemizden binlerce kez razı olsun. Eşe Teyze gönlü zengin bir insan biz şehit ailesiyiz diyerek kendisi için hiç bir istekte bulunmamıştır” dedi. 

“Zannetmeyin ki ailenin ekonomik durumu çok iyi. Hayır kıt kanaat geçinen mütavazi ama gönlü zengin bir aile” diyen Güneş, şöyle devam etti: “77 yaşında olan Eşe teyzemiz bugün bizi birkez daha duygulandırdı. Corona salgınına maruz kaldığımız şu günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasını duyunca hemen bugün Eşme ilçemize gider ve biriken şehitlik maaşını bağışlar. Bizi ayakta tutan Eşe teyzelerimiz, Halil amcalarımız ve gönlü zengin vatan sevgisini herşeyi üstünde tutan onların evlatları gibi vatan evlatlarımızın olmasıdır. Bizim hikayesini bilmediğimiz bu ülkede binlerce Mustafa Eğerçiler, Halil eğerçiler, Eşe eğerçiler var. Allah hepsinden razı olsun. Tüm şehit annelerimiz adına Eşe eğerçi annemizin ellerinden öpüyorum. sayğılarımızı arz ediyorum.”
 

Editör: TE Bilişim