“KÖY YOLLARI BEKLERKEN EŞE DOSTA YOL YAPILIYOR”

Uşak İl Genel Meclisi Üyesi CHP Eşme Üyesi Yılmaz Tozan, “Eşme de 6 köyün servisi yapılan yola tüm uğraşımıza rağmen İl Özel idaresi araçlarını bir türlü sokamadık. Ancak, bir İl Genel Meclisi üyesi yakının tavuk beslediği yere, İl özel idaresi araçları yol yapıyor” diye sitem edince İl Genel Meclisi karıştı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, konuyu araştırması için yardımcısını Eşme’ye gönderdi.

Uşak İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantısına Eşme İlçesinde bir tavuk çiftliğine İl Özel idaresi araçlarıyla yol yapılması iddiası damgasını vurdu. CHP Eşme İl genel Meclisi Üyesi Yılmaz Tozan, bir İl genel meclisi üyesinin akrabası olan şahsa ait tavuk çiftliğine İl Özel İdaresi araçlarıyla yol yapıldığını, köylere yapılmadığını iddia etti. Tozan, iddiasını da fotoğraflarla destekledi. İl Özel İdaresi genel sekreteri Servet Ecemiş, konudan haberi olmadığını belirterek, yardımcısı Necati Ceylan’ı olayı incelemesi için İl Genel Meclisi toplantısından Eşme’ye gönderdi. İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar da konunun araştırılacağını söyledi.

“6 KÖY YOLU YAPILMIYOR”

Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı

Toplantı başlarken ellerindeki fotoğrafları gösteren Yılmaz Tozan,” Ben, Eşme ilçesine bağlı Güney ve Armutlu Köyleri arasında bulunan ve 6 köye servis yapan yolun yapılması için 8 aydır uğraş veriyorum. Tüm uğraşlarıma rağmen bu yıl İl Özel İdaresi araçlarını sokamadım. Kolonkaya köyünde bulunan ve başka yerleşim alanı bulunmayan AK Partili bir İl Genel Meclisi üyesinin yakının bulunduğu tavuk çiftliğine İl Özel İdaresi araçları yol yapıyor. Bu fotoğraflar da iddiamın kanıtıdır. Ayrıca çok öğündüğünüz o takip sisteminden de araçlarınızın nerede çalıştığını takip edebilirsiniz. Araçlar, hala burada çalışıyor” dedi.

Tozan, “Köy yollarında bu kadar sıkıntı varken eş dost hatırına kimsenin bulunmadığı bir bölgedeki tavuk çiftliğine yol yapılmasını kınıyorum. Sayın Valimizi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimizi göreve çağırıyorum” diyerek sitemini dile getirdi.

Durumdan haberdar olmadığını kaydeden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş de yardımcısı Necati Ceylan’a talimat vererek, derhal Eşme ilçesine giderek, yol yapım ekibini tavuk çiftliği yolunun yapılması için kimin yönlendirdiğini araştırmasını istedi.

İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili İbrahim Cevher de bu konunun yargıya taşınması gerektiğini vurguladı. İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar da kendisinin tavuk çiftliğine yapılan yoldan haberi olmadığını kaydederek bu konunun araştırılacağını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim