AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında maske, mesafe ve hijyen uyarısı yaptı. Güneş, 1 Temmuz’daki normalleşmeden sonra vatandaşlarda “Virüs hastalık yapma etkisini kaybetti”, “Covid-19 tatile çıktı” şeklinde bir kanaatin oluştuğunu belirterek, “Vatandaşımızı uyarmamız lazım. Virüsün tatile çıktığı yok. Aynı şekilde virüs yerinde durmaktadır. Vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymadıklarını görmekteyiz. Eğer yine can kaybı yaşamak ve eskisi gibi kısmi kapalı günlere dönmek istemiyorsak normal yaşamımızı sürdürmek istiyorsak, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım” ifadelerini kullandı. 

İsmail Güneş'in yaptığı açıklamanın satırbaşları şöyle:

Yaklaşık 189 milyon dünya vatandaşı bu hastalığı yakalandı ve 4 milyonun üzerinde bir kayıp var. Bu hastalığın çıktığı 2020’nin başından beri ülkemizde de Cumhurbaşkanımız ve devletimiz vatandaşımızın canını korumak için tedbirler aldı. Zaman zaman uygulamalar gerçekleştirdik ve kahvelerdeki lokantalardaki eğlence alanlarını, ve yeri geldi bunlardaki faaliyetlerimize ara vermek zorunda kaldık. 2020’nin Mayıs ve Haziran ayında sıkı bir kapanma oldu. Yazın serbestlikler geldi ve yine vakalar arttı. 2020’nin mart ayında vakalar tekrardan yükseldi ve kapanmalar uygulandı. Düğünler, nişanlar ve bu gibi alanlar okullarımız, üniversitelerimizde dersler uzaktan oldu. Tabii bu uygulamalara da 1 Temmuz itibariyle yine son verdik. Tabi bunun yanında bu hastalığın vatandaşlarımız arasında bulaşmasını önleme adına sosyal mesafenin korunması gibi tedbirler alınıyor.

Özellikle şunu ifade etmek istiyorum, ister hastalığı geçirin antikorunuz oluşsun, diyelim 2 veya 3 doz aşıyı yaptırsanız dahi bazı vakalarda, antikoru pozitif olanlarda tekrardan hastalığa yakalandıklarını görüyoruz. Vatandaşımız biz aşılıyız ve bize bir şey olmaz gafletine düşmemeliler. Çünkü 3 doz aşısını yaptırmış ve antikoru yükseklerin de hastalığa yakalandığını tespit ettik. Diğer taraftan bu hastalığı çok ağır geçirenler oluyor. Aşılama çok önemli, ama biz aşılıyız diye maske ve temizlik kurallarından ödün vermememiz lazım. 1 Temmuz’dan itibaren vatandaşta sanki virüs tatile çıkmış gibi bir algı oluştu. Virüs hiçbir zaman tatile çıkmaz, kendi memleketimizde de örüyoruz. Yoğun bir düğün sezonuna girdik ve çok kalabalık sayıda düğün yapıyoruz. Eskisine göre daha kalabalık ve maske ve mesafe kurallarına uyulmadığını görüyoruz. Bu hastalık hala toplumda mevcut ve aşılı olsanız da bu hastalık yayılabiliyor. Maske ve mesafe kurallarına riayet edelim. Bu tip törenlere çok sınırlı sayıda davetli çağıralım.

Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek Mehmet Çakın: Uşaklı vatandaş, sosyal tesislerimizden memnun ve bu çalışma sistemi devam edecek

Editör: TE Bilişim