SALİH KILINÇ // İki karşıt görüşlü grup arasında yaşanan tehlikeli, gerilim, Uşak polisinin dikkati ve gayreti sonunda büyümeden önlendiÖzgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi yaklaşık 40 kişilik bir gruba, saldırmak isteyen karşıt görüşlü grup arasında çatışma çıktı. Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapan ÖDP’li grup, parti binasına giderken valilik önünde, Tiritoğlu Parkı’ndan çıkan sağ görüşlü bir grubun saldırısına uğradı.Sopalrla ÖDP’li gruba saldırma isteyen grubu ileriden fark eden polis, araya girerek daha büyük bir kavganın çıkmasına engel oldu. ÖDP İl Başkanı Mahmut Uludağ, Tiirtoğlu Parkı’nda bulunan çay evinin saldırganların üssü haline geldiğini ve bundan sonar basın açıklamalarını Tiritoğlu Parkı’nda yapacaklarını açıkladı.



Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMMM) Başkanı İsmail Kahraman tarafından yapılan, ‘Laiklik kavramı yeni Anayasa’da yer almamalıdır’ açıklamasına tepki gösteren; ÖDP (Haziran Hareketi), ADD, Eğitim-Sen gibi gruplar, Atatürk Anıtı önünde toplandı. Basın açıklamasının olaysız bir şekilde tamamlanmasının ardından, ÖDP’li grup, Uşak Valilik binası önüne geldiğinde, Tiritoğlu Parkı’ndan çıkan sağ görüşlü yaklaşık 50 kişilik bir grup, ellerinde sopalarla ÖDP’lilere saldırmak istedi.


Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi

Basın açıklaması sırasında çevrede önemle alan polis ekipleri, bu gruba müdahale ederek, iki grup arasında çıkması muhtemel büyük bir arbedeyi önledi. Her iki grupta, karşılıklı sloganlara atarken, aradan saldırmak isteyenlere polis engel oldu. Polisin gayreti ile büyük bir çatışma çıkmadan gruplar ayrıldı.


BİZ UŞAKLIYIZ BİZİ HDP’LİLERLE KARIŞTIRMASINLAR

Olaylar sonrası bir basın açıklaması yapan ÖDP Uşak İl başkanı Mahmut Uludağ, “Bugün, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik karşıtı açıklamalarını protesto etmek için Haziran hareketi olarak tüm Türkiye de basın açıklaması yaptık. Ankara’da basın açıklaması yapanlara polisin biber gazı ve copla müdahalesini kınıyorum” dedi.


Uşak’ta eylem sonrası saldırıya uğradıklarını kaydeden Uludağ, “Eylem sonunda Tiritoğlu Parkı’nda bulunan çay evinde üstlenen gerici ve yobaz bir grup, partililerimizin üzerine saldırdı. HDP’ye yaptıkları gibi bizi sindireceklerini sandılar. Ama bir şeyi unuttular. Biz, Uşaklıyız. 12 Eylül öncesini de sonrasını da çok iyi biliriz. Onlara karşı koyarak püskürtürüz. Biz, Laik ve demokratik bir Türkiye istiyoruz. Gerici ve faşistlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadesini kullandı.


Editör: TE Bilişim