Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde olay çıktı! 1 kişi yaşam savaşı veriyor! Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde olay çıktı! 1 kişi yaşam savaşı veriyor!
USAKPORT.COM//// Uşak Belediyesi, İsmetpaşa Caddesi’ndeki kafeterya ve restoran gibi mekanların önünde bulunan, demir aksam ve tenteli oturma bölümlerini sökme kararı aldı ve söküm işlemi başladı.

Uşak Belediyesi’nin 2012 ve 2013 döneminde, İsmetpaşa Caddesi’ndeki model proje kapsamında oluşturulan, kafeterya ve restoran önlerindeki tenteli oturma bölümleri, yerlerinden sökülüyor. 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından Mehmet Çakın başkanlığında göreve gelen yeni Uşak Belediyesi yönetimi, bu konuda geçtiğimiz hafta bir karar aldı ve uygulamaya başladı. Hafta başından itibaren Uşak Belediyesi’nin bulunduğu bölümden başlanarak, söküm işlemini başlatan Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, İsmetpaşa’daki tüm demir aksam ve tenteli oturma alanlarını sökecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, caddenin araç trafiğine yeniden açılmayacağını ve vatandaşa daha fazla alan kazandırmak için bu kararı aldıklarını söyledi. Hikmet Kahraman, “Caddemiz ilimizin en işlek noktalarından birisi ve burada halkımıza daha fazla yer açmamız gerekiyordu. Kaldırımlar ve trafiğe kapalı alanlar yayalara aittir. Bu nedenle esnafımızla da konuyu görüştük ve onlardan, daha önce yaptıkları dekorasyon ve diğer elektrik aksamı gibi unsurları kaldırmalarını istedik. Esnafımızı da mağdur etmeden bu işlemi bitireceğiz ve caddemiz daha geniş bir hale kavuşacak” dedi.                

Öte yandan İsmetpaşa Caddesi’ndeki söz konusu oturma alanları, 2009 ve 2014 döneminde Uşak Belediye Başkanlığı görevini üstlenen mimar Ali Erdoğan’ın yapılmasını istediği, bir yarışma sonunda oluşturulmuştu. O dönemde, İsmetpaşa Caddesi’ndeki çalışmalar çeşitli tartışmalara konu olmuş ve söz konusu oturma bölümleri ise olumlu ve olumsuz tepkiler almıştı.
 
Editör: TE Bilişim