Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak! Uşak Belediye Başkan yardımcılarına görevleri verildi! Şanlı, zabıta ve mezarlıklara da bakacak!
31 Mart seçimleriyle göreve gelen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kent merkezinde bulunan İsmetpaşa Caddesi’ndeki yaya trafiğini olumsuz etkiliyen, bisiklet, ekobis ve motosikletler için bisiklet yolu projesi geliştirdiklerini söyledi. 

İsmetpaşa Caddesi’nin büyük bir bölümünün yayalaştırılmış alan olduğunu belirten Mehmet Çakın, bisiklet, ekobis ve motosikletlilerin zaman zaman yayalar için sorunlar doğurabildiğini ve bunun önüne geçmek için şimdiye kadar yapılan denetim çalışmalarına ilave olarak, bisiklet yolu projesi hazırlayacaklarını ve hayata geçireceklerini dile getirdi. 



Bisiklet yolunun vatandaşın yürüyüşüne engel olmayacağını anlatan Mehmet Çakın, “Bireyin devletle tanıştığı ilk mecra trafiktir ve bu alandaki gelişim, yaşamın her noktasına sirayet eder. İlimizin de zaman zaman yaşadığı bazı trafik problemleri oluyor. İsmetpaşa Caddesi’ndeki bisiklet ve motosiklet tarzı taşıtların yol açtığı sorunlarımız oluyor ve vatandaştan bu yönde bazı şikayetler alıyoruz. Adaylık dönemimizde, ilimiz için bisiklet yollarının önemini anlattık ve bu noktada önümüzdeki dönemde ihtiyaç gördüğümüz noktalara bisiklet yollarını inşa edeceğiz. Caddemizde de böyle bir proje düşünüyoruz ve yakın bir zamanda arkadaşlarımız bunun uygulanabilirliği noktasında, gerekli çalışmaları yapacaklar. Halkımız hiçbir kazaya maruz kalmadan, ulaşımını güvenli bir şekilde sağlayacak” dedi. 



Öte yandan Başkan Çakın, trafik zabıta ekipleriyle birlikte, İsmetpaşa Caddesi üzerindeki denetimlere katıldı ve buradaki sorunları yerinde inceledi. Denetimlerde, bisiklet, ekobis ve motosiklet kullanıcılarına kurallara uymaları gerektiği ve aksi takdirde cezai işlemle karşılaşacakları bildirildi. 
 
Editör: TE Bilişim