GIDA GÜVENLİĞİ VE İSRAFIN ÖNLENMESİ EĞİTİMLE OLACAK

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde gerçekleştirecekleri, 5. Sınıf öğrencilerine gıda güvenliği, gıda hijyeni, ekmek israfı konularında eğitim verilmesi amacıyla hazırlanan protokol Vali Seddar Yavuz  tarafından  onaylandı.

Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi Uşak Müftülüğü'nden emekli Mustafa Vural geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol töreni Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Kahraman katıldı.

“DÜNYADA BİR BUÇUK MİLYAR İNSAN AÇ”

Çocuklarımıza gıda güvenliği ve hijyen konularında eğitim verilerek küçük yaşlarda farkındalık yaratmayı hedeflediklerini belirten Vali Seddar Yavuz, “Sanayileşme, çevre kirliliği gibi çeşitli sebeplerden dolayı gün geçtikçe güvenli gıdaya ulaşma konusunda dünya insanın problemleri var. Bunun yanı sıra dünyada neredeyse 1,5 milyar insan açlık sınırında yaşıyor ve buna rağmen insanlar gıdayı israf etmeye devam ediyor. Ekmek israfı konusunda ülkemizde son iki yılda oldukça ciddi kampanyalar yapıldı. Ancak ekmek israfı halen ülkemizde çok büyük rakamlarda. Uşak’ta gıda denetimi konusu daha ciddiye alacağız. Özellikle toplu üretim ve tüketim yerlerini yoğun bir denetimden geçireceğiz. 2014 yılı içinde 52 çiftlik, 323 üretim yeri, 802 satış, 1253 toplu tüketim yeri olmak üzere 2430 iş yerinde denetim yapılırken, 24 iş yerine idari para cezası uygulanmıştır” dedi.

 

Editör: TE Bilişim