Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar! Uşak'ta trafiği mahvedenler ve gürültü kirliliği yapanlar!
Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, Meclis Başkanı İsmail Karaman ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı görüşmede Japonya ve Uşak arasındaki ilişkiler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kandemir, Türkiye ile Japonya arasındaki asırlardır süre gelen bir sempati ve dostluk ortamı bulunduğunu, bu ilişkileri daha da geliştirmek ve Uşak ile Japonya arasındaki ticaret ve turizm bağlarının kuvvetlendirilmesi için Oda olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.
Uşak ekonomisi hakkında Büyükelçi Miyajima’ya bilgi veren Başkan Kandemir, Uşak’ın bir sanayi ve üretim kenti olduğunu, tekstil, deri, seramik ve gıda başta olmak üzere son derece önemli sektörlere ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Uşak ili olarak en fazla ihracatı Almanya, ABD, İtalya ve İngiltere yaptıklarını belirten Kandemir, özellikle halı, ham post deri ve kösele, dokumaya dayalı yer kaplaması ihraç ettikleri Japonya ile dış ticareti arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Uşak’ın aynı zamanda doğal ve tarihi güzellikleri ile Japon turistlerin ilgisini çekebileceğini belirten Kandemir, Japon yatırımcıları termal bölgelerdeki tesislere yatırım yapmaya davet ederek, Miyajima’dan da bu anlamda destek beklediklerini ifade etti.
Uşak ile işbirliğine hazır olduklarını belirten Büyükelçi Miyajima, Başkan Kandemir ve Yönetim Kuruluna gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür etti. Japonya’nın Türkiye’de önemli yatırımları bulunduğunu ve şu an 200’den fazla Japon firmanın Türkiye’de faaliyet gösterdiğini belirtti. Doğru yatırım ve doğru ortaklarla her konuda işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirten Büyükelçi Miyajima, Kandemir ve heyetiyle somut işbirliği alanlarını istişare etti.
Editör: TE Bilişim