Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Uşak ziyareti sırasında MHP İl binasından Bozkurt işareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan kadınla ilgili haberler, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yalanlandı ve Uşak basını, “Maksatlı haber yapmakla ve güvenlik güçlerini yıpratmayı hedef almakla suçlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Uşak mitingi sonrası MHP Uşak İl Binası önünden geçerken Seher Kayıhan adlı kadının kendi iddiasına göre, Bozkurt işareti, polislerin iddiasına göre, Cumhurbaşkanı’na hakaret etmesi olayında kabak Uşak basının başına patladı.

İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı İşte Muhammet Gür'ün tüm mal varlığı

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Uşak basınını suçlayıcı ifadelerin yer aldığı açıklamanın tam metni şöyle:

Emniyet Müdürlüğü basını maksatlı ve yalan haber yapmakla suçladı

“27.05.2015 günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ilimizi ziyaretlerinde, güzergahı olan Ünalan Mahallesi, Zübeyde Hanım Caddesinden konvoy olarak geçişleri esnasında, MHP İl Başkanlığı Binasının 2. katında bulunan pencereden bir bayanın Sayın Cumhurbaşkanımıza hitaben söz, el ve kol hareketiyle hakaret ettiğinin, güzergahta bulunan personelimiz tarafından tespit edilip bildirilmesi üzerine;

Söz konusu yerin bir Siyasi Parti Binası olması hassasiyetiyle Uşak Emniyet Müdürlüğümüzde görevli Emniyet Müdür Yardımcısı başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Koruma Ekibinde görevli bir Emniyet Amiri ve bir Polis Memuru olmak üzere sadece üç kişilik bir ekiple binaya gidilmiş ve parti binasında bulunan MHP İlçe Başkanı Muhterem KURUÇAY ile nezaketen görüşülerek durum kendisine izah edilmiş ve söz konusu eylemi gerçekleştiren Seher KAYIHAN hakkında işlem yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğüne davet edilmiştir.

Seher KAYIHAN Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı gereği olayla ilgili ifadesinin alınmasına müteakip İl Emniyet Müdürlüğünden salıverilmiştir.

Basında yer alan gerçek dışı haberlerin maksatlı olduğu ve güvenlik güçlerini yıpratmayı hedeflediği anlaşılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Ülkücü selamı mı verdi? Hakaret mi etti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Uşak mitingi sonrası MHP İl Binası önünden geçerken, yaptığı işaret sonrası gözaltına alınan MHP Uşak Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Seher Kayıhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "söz ve işaretle" hakaret ettiği iddiasıyla Cumhurbaşkanı korumalarınca gözaltına alınmış, daha sonra,  ifadesi alınmak üzere Uşak Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü.  MHP Uşak İl Başkanı Ali Kurt'un da aralarında bulunduğu bir grup partili emniyet binasına giden Kayıhan, Güvenlik Şube Müdürlüğünde ifadesi alınarak serbest bırakılmıştı.

 Daha sonra açıklama yapan Seher Kayıhan, kendisinden şikayetçi olan koruma polislerinden şikayetçi olduğunu söyleyerek, "Ben Cumhurbaşkanımızı ülkücü selamı ile selamladım. Hakaret etmedim. Polisteki ifademde de bunları söyledim" şeklinde açıklama yapmıştı.

 

Editör: TE Bilişim