KADIN MUHTAR CUMHURİYETİ MAHALLESİNDE KUTLADI

Uşak tarihinde ilk kadın mahalle muhtarı seçilen Fadime Meral, muhtarlık binasında düzenlediği etkinlikle Cumhuriyet’in 91. Yılını kutladı.

Uşak’ın ilk ve tek kadın muhtarı seçilen Fadime Meral, muhtarlık binası önünde düzenlediği etkinlikle mahalle halkıyla birlikte Cumhuriyetin 91. Yılını kutladı. Kutlamalara mahalle halkı büyük ilgi gösterdi. Etkinlikler, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Andımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fadime Meral şunları söyledi:

Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı Uşak'ta 3 uyuşturucu tacirinden 1'i tutuklandı

“Bugün burada Cumhuriyet Mahallesi olarak bir ilki gerçekleştiriyoruz. Mahallemizin adının “Cumhuriyet” olması ve Cumhuriyet kadını olarak bayramınızı kutlamaktan onur duyuyorum.

19 Mayıs 1919 da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en büyük görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunarak, Atatürk ilke ve inkılâplarını koruyup kollamak iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. Bu duygu ve düşünceler ışığında herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum.”

Gösteriler, çocukların ve palyaçoların oyunları, halk oyunları ve ikramlarla sona erdi.

Editör: TE Bilişim